När vi åt kalkon i söndags kokte vi till och med egen äppelmos, vi hade nämligen fått hem helt fantastiska matäpplen från en av Ankis jobbkompisar och dom ville vi ju använda på så många sätt som möjligt
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Ugnsstekt Hel Anka 1 st Anka (ca 2 kg) 1 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Ugnsrostade Rotsaker 300 g potatis 300 g Palsternacka 300 g Morot 1 tsk salt 2 st Apelsiner Färsk timjan Sås steksky Apelsinsaft (från de ugnsstekta) 2 msk smör 2 msk vetemöl 4 dl vatten 2 msk Konc kycklingfond. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Anka Sök Timjan Sök 2 st Lökar Sök 2 st Morötter Sök 1 st Äpple Sök 4 st Apelsiner Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 1 port Kalorier Portvinssås 1 st Rödvin Sök 1 st Portvin Sök 5 st Lökar Sök 2 st Buljongtärningar Sök 2 st Socker Sök Smör Sök Anka 2 st Ankbröst Sök 3 st Salt Sök 3 st Peppar Sök Sellerimousse 2 st Rotselleri Sök 4 st Potatisar Sök 5 dl Grädde Sök Smör Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier Anka 2 st Ankbröst Sök Salt Sök Peppar Sök Vårlök Sök Majonnäs Sök Majonnäs Sök Vårlök Sök Chilisås Sök Bao-bröd Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Anka Sök 1 dl Citronsaft Sök 2 tsk Spiskummin Sök 1 tsk Salt Sök 1 krm Peppar Sök 1 dl Olja Sök 3 dl Lättöl Sök 2 dl Starköl Sök 5 dl Ris Sök 2 dl Koriander Sök 2 dl Ärtor Sök
På tal om fågel, så har jag även lagat rabarbersmaksatt sås till ugnsstektanka. Rabarbern syra passar (föga förvånande) något rent otroligt bra till ankan