Halvera dem och lägg halvorna med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Vänd försiktigt ner löjrommen. 1rektangulära tunnbröd. 1dillkvistarTunnbrödssnurror med räkor och confiterad citron 1. Sätt ugnen på 275 grader. Tillaga högt upp i ugnen ca 40 min, tills citronen fått rejält med färg
Västerbottensost, löjrom och smetana. En av mina personliga favoriter är pizza på tunnbröd. Jag använder tunnbröd från Dahlbergs Hembageri, kryddningen i deras bröd gör det till en perfekt "botten"
Dessa snittar med tunnbröd är lättgjorda och smakar underbart gott till lite mousserande vin. Garnera snittarna med klickar av löjrom och strö över lite dill eller persilja
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med och smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Jag dukade upp godsaker som tunnbröd (inte hemgjort denna gång), fyra sorters sill – bland annat årets smak från Abba som är Gin & granskott, ägghalvor med majonäs och räkor, Västerbottenpaj, kall paj med lax räkor och avokado, hemgjorda köttbullar, Bullens Beer Banger, vegansk gravad lax och självklart hemgravad lax
Tunnbröd. låt marängen stå kvar i ugnen tills ugnen kallnat. Blanda ihop det med de hackade örterna, rivna pepparroten, färskosten, gräddfilen och löjrommen
Krispiga tunnbrödschips med himmelsk romdipp. Relaterade Krispiga tunnbrödschips med himmelsk romdipp. 50 g löjrom eller stenbitsrom. 2 mjuka rektangulära tunnbröd. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda chipsen i mitten av ugnen i cirka 6 minuter. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft. Grädda marängen i mitten av ugnen i 70–90 minuter, den ska vara mjuk i mitten när den är klar. 50 g löjrom eller stenbitsrom. 2 mjuka rektangulära tunnbröd. Grädda marängen i mitten av ugnen i 70–90 minuter, den ska vara mjuk i mitten när den är klar
Lägg ut tunnbrödet och bred potatismassan över. Finhacka paprikan och fördela i botten av ugnsform. Skiva baguetterna och lägg dem på en ugnsplåt, bred på smör, 200 grader i ca 15 min. 1 st röd paprika (jag tog en halv röd, en halv gul)1 bit Kvibille Ädel 3 st ägg 2 dl crème fraiche, (34 % blir krämigt o gott) 1 dl grädde 1 nypa(or) salt och peppar Sätt ugnen på 225 grader. Pimpade tunnbrödsrullar med Västerbottenspotatisca 8 stycken1 mjukt tunnbröd3 potatisar60 g riven Västerbottensostgräslöken klock smörsalt och pepparServeras med creme fraiche, löjrom och gräslökKoka potatisen och skala den. Ansjovisfyllda Västerbottensostkrustader1 pkt krustader, ca 15-20 st 100 g västerbottensost, riven 1 st ägg 1 dl vispgrädde salt vitpeppar 1 st gul lök, liten 1 msk smör 2 msk strösocker 1 burk ansjovisfiléer, liten 1 knippe dill Sätt ugnen på 150°. Flatbread med ädelost och rödlök1 förpackning färdig pizzadeg (260 g)1 rödlök140 g ädelost1/2 ask mascarpone (125 g)100 g vindruvoren liten påse pinjenötterSätt ugnen på 200°C. Grädda ca 10 minuter i ugnen. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i 20-30 min. 1 mjukt tunnbröd
Lägg ut tunnbrödet och bred potatismassan över. Om smördegen bubblar upp i ugnen kan man efter gräddningen trycka med en stekspade så att bottnen blir platt
knäckebröd eller tunnbrödromräkorsalladsbladSkär den kokta, kalla potatisen i tärningar. (Värm eventuellt i ugnen så den blir ljummen) Toppa dem med en klick gräddfil, rökt renstek och löjrom