Lägg en klick Crème fraiche i och strö över knaperstekt bacon och servera. 2 dl förvällda trattkantareller 1 liten gul lök, finhackadSmör till stekning1 grönsaksbuljongtärning3 dl vispgrädde 1 msk japansk sojaSalt, efter smakPeppar, efter smakLite persilja (kan uteslutas)Till garneringKnaperstekt bacon (120-140g)Crème fraiche Gör så härSkala och hacka löken fint
Bacon. Servera soppan med lite timjan på toppen och baconet. Vi åt baconskivorna som de var men det går ju lika bra att krossa dem och "strössla" dem på soppan
Klipp baconen i små bitar, stek det knaprigt och låt det rinna av på ett hushållspapper. Idag blev det en mustig trattkantarellsoppa med vitlöksbröd till lunch
Till förrätt bjöd jag på trattkantarellsoppa. Varmrätten bestod av rotfruktspaj med bacon och till kaffet serverade jag smördegsbakelser med äpple som ni ska få receptet på här
Trattkantarellsoppa med sherry. Stekt bacon, som gått över gränsen från "krispigt" till "förkolnat". 1. Geggan av olja, balsamvinäger, parmesansmulor och sista biten italiensk lufttorkad skinka på botten av tallriken