4 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar 3 msk olivolja 2 förp finkrossade tomater (à ca 390 g) 2 dl vatten 1 tsk strösocker 1/2 msk finrivet citronskal 1/2 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk nymald svartpeppar 600 g vit fiskfilé, t ex sej eller torsk Till servering 2 dl grovt hackade svarta oliver 1 dl hackad persilja citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Jag lagar mycket mat medsmaker och inspiration från Medelhavet. Det här är en rätt som är desto mer svensk, även om kapris, salvia och citronskal fick slinka med för extra smakpiff i det brynta smöret med ansjovis som ger fantastisk smak till den långsambakade torsken
Har bjudit päronen på en jättegod rätt medtorsk som enligt utsago var bland det godaste de ätit. Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag är torsk på torsk
Torskmed tapenade, aubergine och tomater. Det här är en smakfull – men inte chilihet – curry. Inte för att alla rätterna kommer från Medelhavet, men för att det är mat med mycket grönsaker, baljväxter och fisk – och bara lite av rött kött och animaliskt fett
Till förrätt åt jag denna fisktartar på lax och torskmedsmakav citron, koriander och chili. Sista dagen i Frankrike stannade vi till vid en liten restaurang vid kanalen i Sète vid medelhavet
Vi ska nämligen tillaga en smörstekt torskfilé som ligger på en bädd av fluffig potatis, med en blandning avMedelhavets grönsaker på toppen och en citron-dillsås som sammanbinder alltihop
Stekt torskmed ugnsbakade rödbetor i citronsmör och parmesan flak. Blanda färsen med kryddorna (inte vitlöken) och provstek en bit, smakaav och se till att du är nöjd med kryddningen
Blanda spenaten med potatismoset och smaksättmed salt peppar och muskot. Krydda med salt och peppar. Mosa fetaosten, blanda den och vitlöken med grädden
Glömt namnet på den, men smak och konsistens var ungefär som torsk. Lite väl fast kött för min smak, som är mest van vid ädelfisk, men det blev gott att pochera medÂsmaker från Medelhavet