Torsk med smak av medelhavet recept

Fiskgryta med smak av medelhavet

Fiskgryta med smak av medelhavet

4 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar 3 msk olivolja 2 förp finkrossade tomater (à ca 390 g) 2 dl vatten 1 tsk strösocker 1/2 msk finrivet citronskal 1/2 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk nymald svartpeppar 600 g vit fiskfilé, t ex sej eller torsk Till servering 2 dl grovt hackade svarta oliver 1 dl hackad persilja citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Torsk eller skrei på svenska

Torsk eller skrei på svenska

Jag lagar mycket mat medsmaker och inspiration från Medelhavet. Det här är en rätt som är desto mer svensk, även om kapris, salvia och citronskal fick slinka med för extra smakpiff i det brynta smöret med ansjovis som ger fantastisk smak till den långsambakade torsken
Veckomeny – Medelhavsmat med linser, korngryn & matvete XIII

Veckomeny – Medelhavsmat med linser, korngryn & matvete XIII

Torskmed tapenade, aubergine och tomater. Det här är en smakfull – men inte chilihet – curry. Inte för att alla rätterna kommer från Medelhavet, men för att det är mat med mycket grönsaker, baljväxter och fisk – och bara lite av rött kött och animaliskt fett
LCHF i Frankrike

LCHF i Frankrike

Till förrätt åt jag denna fisktartar på lax och torskmedsmakav citron, koriander och chili. Sista dagen i Frankrike stannade vi till vid en liten restaurang vid kanalen i Sète vid medelhavet
A bit Fishy! -22kr

A bit Fishy! -22kr

Vi ska nämligen tillaga en smörstekt torskfilé som ligger på en bädd av fluffig potatis, med en blandning avMedelhavets grönsaker på toppen och en citron-dillsås som sammanbinder alltihop

Fårostgratinerad fisk med spenatmos

Blanda spenaten med potatismoset och smaksättmed salt peppar och muskot. Krydda med salt och peppar. Mosa fetaosten, blanda den och vitlöken med grädden