Tonfisksallad recept

Tonfisksallad

Tonfisksallad

Tonfisksallad har blivit en klassiker av många orsaker. Salladen är superlätt att tillreda och fungerar med många olika ingredienser. Näringsvärdet är riktigt bra och den speciella smaken kan man lätt bli lite beroende av. Får vi föreslå en klassiker? Tonfisk med rå lök, majonnäs, majs och lite curry? Det är en god rätt som du kan laga på mindre än tio minuter och som passar perfekt i lunchlådan tillsammans med ett gott bröd. Valet av tonfiskkonserv står mellan tonfisk i olja som bevarar smakerna optimalt och tonfisk i vatten som innehåller väldigt lite kalorier.

Bästa salladen till fest och vardag

Tonfisksallad är nog en sallad som många förknippar med hälsokost och snabba mellanmål eftersom det är nyttigt och så enkelt att svänga ihop att alla klarar det. Men givetvis kan du låta rätten fungera som huvudrätt om du använder några kompletterande ingredienser. En populär variant är att blanda med hårdkokta ägg, sparris, riven parmesan och krispiga bladgrönsaker. Till salladen servar du t.ex. ett lättbakat bröd med pumpakärnor samt en god dressing. Är det just lättlagad vardagsmat som du är ute efter så kan du glädja dig åt att det idag finns ett stort utbud av redan smaksatta tonfiskkonserver i butikerna. Med andra ord kan du variera salladen enbart genom att byta ut tonfiskburken. Det finns massor av recept för oss som gillar att laga mat och letar efter det ultimata receptet på tonfisksallad. Leta fram din nya favoriträtt här på myTaste.

Tonfisksallad om du gillar variation

Tonfisksallad kan lätt bli till en komplett måltid om du serverar den på en bit bröd. "Tuna Fish Salad Sandwich" är en ikonisk amerikansk klassiker som finns i många varianter och ofta serveras mellan två knapriga skivor rostat bröd. Kan tonfisksallad som kallats för den perfekta vardagsmaten fungera även på en fest? Givetvis! Varför inte prova att göra en sallad med en bit färsk grillad tonfisk som då helst ska vara lite rosa i mitten precis som en saftig köttbit. Ringla över lite sesamolja och pressad lime eller rör ihop en egen majonäs och du har en festrätt som alla kommer att minnas och längta tillbaka till. Något som ännu inte är så vanligt i Sverige är så kallad ”premium packed Tuna”, en tonfiskkonserv för den kräsne där fisken konserverats i olivolja av högsta kvalitet. Håll även ögonen öppna efter miljömärkt tonfisk på burk som har fiskats på ett naturvänligt sätt.

Sökförslag och sidor