Tomatbröd recept

58 Spara

Glutenfritt tomatbröd

1 burk krossade tomater, 400 g, ca 9 dl, 500 g glutenfri mix, 1 dl fibrex, 1 tsk salt, 1 msk oregano, 2 msk olja, knappt 1 dl brödsirap
4 Spara

Italienska tomatbröd

25 g jäst, 5 dl kallt vatten, 2 tsk salt, 3 msk olivolja, 1 dl vetekli, 12 dl vetemjöl special, fyllning:, 2 dl riven mozzarellaost
3 Spara

Tomatbröd

1-2 bröd, 50 g jäst, 1 burk finkrossade tomater, 1 msk olja, 1 ägg, 3 dl grahamsmjöl, 8-10 dl vetemjöl, 1 tsk salt, 1 tsk socker
2 Spara

Tomatbröd

50 g jäst, 1 dl fingervarmt vatten, 400 g krossade tomater, 2-3 tsk oregano, 1 msk strösocker, 4 dl vetemjöl, 4-5 dl rågsikt
2 Spara

Tomatbröd i kruka

1/2 pkt färsk jäst, 5 dl vatten, 11-13 dl vetemjöl, 1/2 dl olivolja, ca 10 st soltorkade tomater i olja, 1 rejäl nypa salt
1 Spara

Tomatbröd med timjan

50 g jäst, 7½ dl vatten (37 grader varmt), 1 burk krossade tomater, 1 tsk salt, 2-3 msk timjan, 4 msk olivolja, 2½ liter vetemjöl
1 Spara

Tomatbröd (Krav)

200 g grahamsmjöl (krav), 500 g lantvetemjöl (krav), 1 kg rågsikt (krav), 1 liter vatten (37 grader), 100 g torkade tomater
0 Spara

Tomatbröd

2 g jäst, 100 g vatten, 150 g vetemjöl special, 4 g flingsalt, 20 g färsk basilika, 2 g färsk timjan, 2 g färsk rosmarin, 20 g jäst
2 Spara

Havre- och tomatbröd

500 g passerade tomater, 25 g jäst, ½ msk salt, 1 msk basilika, 2 msk olivolja, 2 dl havregryn, 2 dl grahamsmjöl, 5½-6½ dl vetemjöl