Koka upp kokosmjölk, vatten, fond, currypasta, limeskal och saft, hackad ingefära, krossat skivat citrongräs i en gryta och låt sjuda i 5 minuter. 5 dl kokosmjölk
Min favoritsoppa är en thailändskkycklingsoppa som heter Tom Ka Gai. Tom Ka Gai(4 portioner)1 burk kokosmjölk. 1 tärning kycklingbuljong5 dl vatten2 msk riven färsk ingefära1-2 stora kycklingfiléer (vi brukar köra på 1 för att vi är snåla)10 st champinjoner2 morötter3 stjälkar salladslök1 lime1 msk chilipulverKoka upp kokosmjölken med vattnet, buljongen, chilin och saften från limen. 1 burk kokosmjölk
thailändsk röd currypasta. Vispa ihop currypasta, kokosmjölk, buljongtärningar, 8 dl vatten, fisksås och pressad lime i en låg vid panna. kokosmjölk, 400 ml
2 msk thailändsk röd currypasta. 1 burk kokosmjölk, 400 ml. Vispa ihop currypasta, kokosmjölk, buljongtärningar, 8 dl vatten, fisksås och pressad lime i en låg vid panna. 2 msk thailändsk röd currypasta. 1 burk kokosmjölk, 400 ml 8–10 dl vatten + 2 kycklingbuljongtärningar
Vispa ihop currypasta, kokosmjölk, buljongtärningar, 8 dl vatten, fisksås och pressad lime i en låg vid panna. 2 msk thailändsk röd currypasta. 1 burk kokosmjölk
Denna gång blev det en matig kycklingsoppa med nudlar. De innehåller kokosmjölk, mjölk och currypasta. Så mitt råd är köp istället en förpackning kokosmjölk och en burk currypasta, svårare än så behöver det inte vara
(för 2-3 personer)2 gula lökar1 morot2 vitlöksklyftor2 tsk finriven ingefära2-3 stjälkar citrongräs1 msk olja4 dl kycklingbuljong (1 tärning + vatten)250 kycklingfilé4 dl kokosmjölk (fet eller lätt går lika bra)1 tsk asiatisk fisksås1 pressad lime1 tsk röd currypaste2-3 dl risHur gör man. 6) Häll i kokosmjölken och koka några minuter tills kycklingen är genomkokt. 4 dl kokosmjölk (fet eller lätt går lika bra)
Detta receptet påminner en del om receptet på Thailändskkycklingsoppa som jag redan har i bloggen. - ½ purjolök- 2 morötter- 2 vitlöksklyftor- 1 tsk ingefära- ½-1 broccoli- 100 gr färska champinjoner- ½ röd chili- ½ dl limejuice (ca 2 pressade lime)- 3 tomater- 2 msk rapsolja- 2 msk fisksås- 1 msk sweet chili sås- 10 dl grönsaksbuljong- 1 burk kokosmjölk- 600 gr fisk (t. 3) Lägg i kokosmjölken, fisk, champinjoner och broccoli och låt det koka tills fisken är klar. 1 burk kokosmjölk
Häll i buljong, kokosmjölk, currypasta, jordnötssmör och soja. )4 kycklinglår utan ben och skin, tärnade1 msk solrosolja1 knippe salladslök, skivad2 vitlöksklyftor, hackade2 cm färsk ingefära, finhackad9 dl hönsbuljong2 dl kokosmjölk3 tsk thailändsk curry pasta3 msk jordnötssmör2 msk ljus soja1 röd paprika, urkärnad och tärnad250 g gröna ärtornudlar (1/4 av en förpackning på 250 gr)Lägg nudlarna i en låg, värmefast form och häll i kokande vatten över enligt anvisningarna på förpackningen. 2 dl kokosmjölk. 3 tsk thailändsk curry
Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tom kha gai