Tekakor med grahamsmjöl recept

Tekakor med grahamsmjöl

Tekakor med grahamsmjöl

Ta upp degen på bakbord och arbeta den igen och forma bullar som sedan plattas/kavlas till tekakor. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med lite av degvätskan
Supersnabba tekakor

Supersnabba tekakor

Snabbt ville jag att det skulle gå med så det fick bli tekakor. Idag blev det en sväng till staden med tvillingarna som nog bara varit i Femman en gång tidigare, de fyller nio nästa gång
Supersnabba tekakor

Supersnabba tekakor

Dessa tekakor är snabba att baka och snabba att äta. 2 dl ekologiskt grahamsmjöl. Blanda jäst och vatten tills det blir utrört, i med oljan och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den i maskin i 5 minuter. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor i rund eller vilken form man vill
Supersnabba tekakor

Supersnabba tekakor

Gjorde dessa supersnabba tekakor häromdagen. 2 dl ekologiskt grahamsmjöl. Blanda jäst och vatten tills det blir utrört, i med oljan och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den i maskin i 5 minuter. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor i rund eller vilken form man vill
Frövi Tekakor

Frövi Tekakor

Härligt saftiga och mättande tekakor då de innehåller en hel del havregryn, så goda nybakade med bara smör på eller med lite ost och apelsinmarmelad
Tekakor och morotsfrallor

Tekakor och morotsfrallor

Nagga tekakornamed en gaffel. Servera dem varma med en kopp te, marmelad, smör och lite färskost… ja då är lyckan komplett
Tekakor med äpple

Tekakor med äpple

Blanda i grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet, saltet och det rivna äpplet. Resultatet blev saftigt goda tekakormed extra god smak av äpple
Saftiga tekakor

Saftiga tekakor

Strö över lite mjöl och täck sedan med en bakduk. Själv tycker jag inte att ordet "tekakor" får det att vattnas i munnen på mig, men dessa är fantastiskt goda så jag antar att jag borde ha tänkt om vid det här laget
Havre tekakor

Havre tekakor

Bakade havretekakor igår. 2 dl ekologiskt grahamsmjöl. Forma eller tryck ut 24 tekakor och jäs på plåt i 30 minuter, nagga dem. 24 tekakor och
Tekakor på vassle

Tekakor på vassle

Var sugen på att testa att baka med vasslen jag hade över efter äggosten så därför fick de bli lite härligt goda tekakor, svårt att säga om vasslen ger någon direkt annorlunda smak, men jag använde det istället för mjölk
Ljuvliga tekakor

Ljuvliga tekakor

Saftiga och mjuka tekakor som smakar ljuvligt gott med smör och ost till en kopp te. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel
Tekakor

Tekakor

Tänk att jag hann baka dessa goa tekakor innan jag gick. Tänk att jag hann baka dessa goa tekakor innan jag gick
Grova tekakor med linfrö och havregryn

Grova tekakor med linfrö och havregryn

Tilsätt sirap, salt, bakpulver, grahamsmjöl och mjöl tills du får en deg som släpper från bunkens kanter, var försiktig så att det inte blir för mycket mjöl
Tekakor Havre

Tekakor Havre

Men i måndags var jag mer ledig än jobbade så då bakade jag dessa goa tekakor. 2 dl ekologiskt grahamsmjöl. Forma eller tryck ut 24 tekakor och jäs på plåt i 30 minuter, nagga dem
Tekakor på havre och graham

Tekakor på havre och graham

Bakade massor bröd i lördags medan Martin och tjejerna var på kårkamp på Donsö. Hade flera paket med äggostvassle över från senast jag gjorde äggost och brödet blir så mycket luftigare med vassle
Tekakor med graham

Tekakor med graham

Hemligheten är det skållade grahamsmjölet. Dessa tekakor är lättbakade. Lägg grahamsmjölet i en bunke, häll över det kokande vattnet och rör tills det blir en lös gröt