Idag tänkte jag därför bjuda på en av Elins favoriträtter, sweetchili lax i ugn och eftersom jag inte kan bestämma vilken sås som är godast till får ni välja själva om ni vill servera äppeltzatziki eller passionsfruktsyoghurt till
Yoghurtmarinerad kycklingfiléHetta upp olja, sweetchilisås, japansk soja och vitlök innan grönsakerna tillsättsMorötter, paprika, broccoli, vårlök och vitlök wokas i olja och sweetchili
Blanda creme fraiche, sweetchilisås och pressad vitlök. Min favorit är en söt stark salsa/salladRomantica tomater, chili, persilja, koriander, mango/jordgubbar/ananas eller vad annat sött man känner för, salt och peppar
lägg kycklingklubborna ovanpå och häll över chilisås. Ingen sås behövs. pirri pirri och chili. Chilisåsen blandas vätska och smak från kyckling och rotfrukter
Testa att smaksätta med örter, lime, chilisås, sweetchili eller kanske fetaost. Vill man ha en sås till så passar en enkel smaksatt yoghurt utmärkt som sällskap till denna färgstarka rätt
½ röd chili. Blanda ihop yoghurt och paste. 4 kycklingfiléer2 dl matlagningsyoghurtMinst 2 msk tandooripaste (går även att använda tandoori krydda på burk om man inte har tillgång till paste)Bulgursallad. 0,5 dl färska myntablad1 tumstor bit ingefära, gärna mer2-3 vitlöksklyftor½ röd chili1 dl (äppelcider)vinäger (ska du dubbla receptet, smaka dig då fram, kan bli lite väl syrligt annars)1 dl olivolja2 msk sweetchilisås (kan uteslutas)Minst 1-2 timmar innan. Ta ut kycklingen, låt de mesta av yoghurten vara kvar, lägg i en ugnssäker form och tillred i ugnen i 20-30 minuter. 2 dl matlagningsyoghurt
Marinera laxbitarna med ingefära, olja, sweetchilisås och sambal minst en halvtimme. Den söta mango chutneyn och den sötsyrliga ananasringen tillsammans med chilihet lax och mild yoghurt fungerar otroligt bra ihop