Jag har scannat av nätet efter recept och jämfört och jag märker att svenskarna gärna har i creme fraiche i sina coleslaws, men då blir det inte riktigt samma sak
Säsongen för svenska äpplen är inte slut, för odlarna har numera mycket bättre lagringsmöjligheter. SJÖMANSBIFF 400-500 g nötkött av innanlår, ytterlår, rostbiff, högrev i tunna skivor2 msk smör2 tsk salt1 kryddmått vitpeppar3 stora gula lökar12 medelstora skalade potatisar1/2 flaska öl (33 cl), lättöl går bra och mörkt öl blir mycker gott, kan uteslutas3-4 dl vatten1/2 buljongtärning, kan uteslutas1/2 lagerblad, kan uteslutas1 tsk soja, kan uteslutas några droppar Worcestersås, kan uteslutasSkär köttet i skivor och dela dem i stora bitar
Egentligen är vi inga fantaster av att köpa vatten på flaska, vi har så fint och bra vatten i våra svenska kranar så det är ju egentligen helt onödigt, men vi upptäckte i affären att detta inte var riktigt detsamma som "bara" vatten
några droppar flytande steviaextrakt eller annan sötning (kan uteslutas). Enligt Najnis efterforskningar dokumenterades ordet ”jordgubbe” i svenska språket första gången 1841
Dags att dra ihop den näst mest klassiska av alla svenska bullar. Är degen för lös tar man ordentligt med mjöl på bordet och är den ordentligt fast kan man ta några droppar vatten på fingrarna när man rullar ut bitarna
Innan dagens första möten gjorde jag en kalasgod frukost som jag egentligen bara tänkte lägga upp på Instagram, men många frågade efter receptet på svenska så jag slänger upp det här också