Svenska flaggans dag
Gradinskan mat
Gradinskan mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mazarinkaka med rabarber och mandeltopping
  • Mördeg
  • 2 dl florsocker
  • 200 g smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Mazarinfyllning
  • 125 g smör
  • 250 g mandelmassa
  • 2 ägg + 1 äggula 3 msk mjöl
  • 200 g rabarberstjälkar i 1 cm stora bitar
  • 2 msk rörsocker
  • Mandeltopping
  • 50 g smör
  • 100 g grovhackad mandel
  • 1 dl florsocker
  • Ceasarpotatissallad och kabanosser med bacon och citron
  • 4 portioner 1 kg färskpotatis
  • 2/3 romansallad
  • Dressing
  • 1 vitlöksklyfta 3 tsk sardellcrème
  • 1 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 2/3 dl majonnäs
  • 2/3 dl finriven parmesanost
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Citron
  • Garnering
  • 2/3 dl hyvlad parmesanost
  • 1 1/2 dl krutonger
  • Sparris med skinka och gräslöksdressing
  • 4 personer 500 g grön sparris
  • 12-16 tunna skivor serranoskinka eller annan skinka
  • Dressing
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 5 msk rapsolja
  • 1 nypa socker
  • Salt & peppar
  • 1 knippe gräslök

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.