Lägg ut hälften av strömmingenmed skinnsidan ned på en bricka. Potatismos är gott till strömmingen. Servera med hemlagat potatismos, gröna ärtor, skirat smör och ev
meddill. Exprimentera inte med gravningen var säker på att filerna är gravade helt igenom. Gravningen och såserna gör du dagen före och själva inläggningen mår bäst av att mogna i kylen i två-tre timmar som minst för att komma till sin rätt
4 600 g strömmingsfiléer 900 g fast potatis 3/4 dl kaviar på tub 3 msk hackad dill 3 msk hackad gräslök 1 1/2 dl grädde 1 äggula 1 dl mjölk 2 msk ströbröd 250 g gröna ärter salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Mjölkdryck 25 % rabatt Valio Eila 1 liter Mer info Ladda kupong
Blanda ihop grädde, mjölk, ägg, den rivna osten, gräslök, dill, salt och peppar. Lägg ut strömmingsfiléerna på en skärbräda med skinnsidan ner, bred ut en liten klick kaviar på varje filé, rulla sedan ihop varje filé och lägg den överst i formen
Min mamma lagar jättegod strömmingoch knepet bakom dessa är att dem är fyllda med en röra innehållande stenbitsrom eller kaviar som ger en superhärlig sälta till den smakrika fisken
Förra veckan gick det dock åter uppåt, värken avklingade, orken infann sig igen ochmed den matlagningslusten och det stod en sillalåda (strömmingslåda) och väntade på herr Mårtensson när han äntrade köket på kvällen
Smörj formen vik strömmings/sillfileernaoch lägg tätt i formen. Rör om och bred över fisken. Vispa ca 2 dl grädde blanda i ett knippe finhackad dill, finhackad lök av något slag är inte ett måste, kalles kaviar ca 1/3 tup, ett par dl chilisås, salt & peppar