Blanda panering och salt på en tallrik. Servera den stekta strömmingen med kokt potatis, potatismos eller pressad potatis samt skirat smör och lingonsylt
Är stekpannan för het blir paneringen bränd innan fiskköttet är genomstekt. Stektider. Vill du lyckas med panerad sill och strömming ska du använda rågmjöl
Då får man den goda knaprigheten, helt utan panering. Man behöver definitivt inte panera sillen/strömmingen i mjöl - det blir precis lika bra att bara steka i smör/ghee
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Som när man till exempel rotar runt i fiskdisken i affären och plötsligt dyker på sillfiléer. Det är lätt att göra en glutenfri panering genom att använda t
Fick syn på sillfiléer i frysdisken häromdagen och blev sugen på stekt strömmingsflundra. Tyckte spontant att sillfiléerna var större än de strömmingsfiléer jag normalt brukar steka strömmingsflundra av
Har ni inte stektsill på liknande sätt tidigare, så pröva absolut min idé. Sänk temperaturen, och stek cirka två minuter på varje sida, eller tills sillfiléernaspanering blivit gyllenbrun
Stekt strömmingsflundra. Men även om vi nu tycker att vi inte får till fisk så ofta som vi skulle vilja till middag så ska vi komma ihåg att även makrillen på mackan och sillen till ägget innehåller en massa nyttigheter