Ingredienser Portioner. 4 4 bananer 4 msk råsocker 2 msk smör eller margarin 1 dl pressad apelsinsaft 2 msk riven ingefära Till servering glass Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det är gott även på gröt, till pannkakor, glass eller grädde. Har snöat in lite på stektbanan i kokosoljaoch kanel + stekpannegranolasomtopping på smoothien
Men skinka ochost (holländsk såklart) är alltid poppis, liksombanan, sirap ochglass. Vill man ha banan blandar man ner mosadbanan i pannkakssmeten innan man steker den (så gjorde de i alla fall på den pannkaksrestaurang vi besökte)
Stektabananer. Här hittar vi en lockande bjudningsspecial och ett uppslag om ”vardagsmat med bjudkänsla” med ”middag för några kronor”, där vi även finner recepetet Banankotlett med salviasås signerat matprofilerna Signe Rolfoch Göran Helleblad
Servera med en klick smör, skivad banan, glass, bacon eller precis som de är. Den typiska belgiska våfflan är högre, lättare och fluffigare än en klassisk våffla
Keso med bananoch kanel. Bästa glassen i Nora (och det är inte Noraglass). Jag gjorde snittar till en middag på jobbet idag, och kände för att göra något annat än den klassiska toast skagen som både efterfrågas och görs lite på rutin ibland
Vår favorit är bananpannkakor med kokosmjölkoch kikärtsmjöl. Här lyxade vi till det rejält och serverade med bärglass (eller NICECREAM som vi säger), raw bärchips, quinoapuffar, torkadefikon i bitar, frön, nötter och bär