Kontrollera att kycklingen är genomstekt - köttsaften ska vara klar när du stickervid benet. Blanda väl och låt kycklingbenenmarinera ett par timmar eller övernatten
Det fungerar naturligtvis med andra ”stekar” av både älg och nötkött. (Steken ska vara varm). Jag bryr miginte om termometer, köttet blirinte rosa men det blir mört som bara den, bara det får långlagas under låg ugnstemperatur
Köttet kan förberedas i god tid, och genom att marinera det övernatten, steka det långsamt iugnen och sedan droppa på ytterligare en marinadblir det otroligtsaftigt och mört
Stek den rumstempererade köttbiteni smör samt salta och peppra efter att den tagits ur pannan. Rulla inialuminiumfolietillsammans med de kryddor som lossnat under tideniugnen
Bryn köttet iolivolja och lägg överi en ugnsform. Låt marinera några timmar men helst övernatten. Trimma köttet och lägg sedan ner det i en fryspåse och häll övermarinaden
Potatisgratängen som enligtmigalltidblir bäst om man kokar den och sedan låter den stå och dra i svalka några timmar eller övernatten påbörjades tidigt på dagen för att den just skulle kunna stå och dra några timmar
Låt stå iugnenicirka två timmar. Försök gnidainmarinadeni köttet och lägg det sedan i kylen i några timmar, gärna övernatten så att den kan gotta tillsigordentligt, om man inte har tid så kan man bara gnidainstekenriktigtordentligt