Frukostbullar med solroskärnor. Tillsätt olja, solroskärnor, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet
Pensla med filmjölk och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. 7 dl vetemjöl. Ljumma vattnet. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i det ljumma vattnet
Då allt mjölet är i, börja knåda med händerna och tillsätt mjöl om det behövs. Tillsätt mjölet (först lantbrödsmjölet och sedan vetemjölet) efterhand, samtidigt som du rör runt tills det blir en deg
Vänd bullarna i fröerna, tryck till så de fastnar, och lägg bullarna på plåt med bakpapper. Lägg vetemjöl, grahamsmjöl, sirap, salt, brödkrydda och klickar av rumsvarmt smör i matberedarens skål
Pensla med lätt vispad äggvita och strö på solrosfrön. Ett lika enkelt alternativ till rågsikt och solrosfrön är att ta vetemjöl, lite hackade soltorkade tomater och riven ost i och på bullarna istället
Smula ned jästen i en bunke och rör ut med vattnet. 6-8 dl vetemjöl. För förutom franskan som jag bakade igår så satte jag nämligen i gång en deg igårkväll eller 2 rättare sagt och det ska bli solrosbullar och en annan variant av baguetter som vi ska få till fika nu på morgonen. 6-8 dl vetemjöl