Solrosbullar med vetemjöl recept

Solrosbullar

Solrosbullar

Rulla bullar och lägg på en plåt med bakpapper. Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Solrosbullar

Solrosbullar

Frukostbullar med solroskärnor. Tillsätt olja, solroskärnor, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet
Solrosbullar

Solrosbullar

Pensla med filmjölk och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. 7 dl vetemjöl. Ljumma vattnet. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i det ljumma vattnet
Solrosbullar

Solrosbullar

Då allt mjölet är i, börja knåda med händerna och tillsätt mjöl om det behövs. Tillsätt mjölet (först lantbrödsmjölet och sedan vetemjölet) efterhand, samtidigt som du rör runt tills det blir en deg
Solrosbullar

Solrosbullar

Pensla med vatten och strö på sesamfrö. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, honung, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet
SESAMFRALLOR

SESAMFRALLOR

Och visst är det så, har bakat solrosbullar tidigare, med rågsikt. Min bror med familj har varit i Falkenberg, vilket har varit supermysigt
Surdegsbröd utan surdeg?

Surdegsbröd utan surdeg?

Alla vill baka surdegsbröd, men få orkar med att mata en surdeg, hålla den vid liv och lyckas baka något lyckat av dem
Morotsbitar

Morotsbitar

Hade svårt att välja mellan solrosbullar från cupcakefluffan eller morotshjärtan från grannen, så det fick bli en ny kombination av dessa
Solrosbullar

Solrosbullar

Rulla bullar och lägg på en plåt med bakpapper. Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Solrosbullar

Solrosbullar

Vänd bullarna i fröerna, tryck till så de fastnar, och lägg bullarna på plåt med bakpapper. Lägg vetemjöl, grahamsmjöl, sirap, salt, brödkrydda och klickar av rumsvarmt smör i matberedarens skål
Solrosbullar

Solrosbullar

Pensla med lätt vispad äggvita och strö på solrosfrön. Ett lika enkelt alternativ till rågsikt och solrosfrön är att ta vetemjöl, lite hackade soltorkade tomater och riven ost i och på bullarna istället
Baugetter

Baugetter

Smula ned jästen i en bunke och rör ut med vattnet. 6-8 dl vetemjöl. För förutom franskan som jag bakade igår så satte jag nämligen i gång en deg igårkväll eller 2 rättare sagt och det ska bli solrosbullar och en annan variant av baguetter som vi ska få till fika nu på morgonen. 6-8 dl vetemjöl

Solrosbullar

Anledningen var att jag hade sur mjölk som jag ville använda till något (jag kastar inte sur mjölk, perfekt att baka med)

Lindas solrosbullar

10-11 dl vetemjöl. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till 37 grader. Blanda ut jästen i lite av mjölkblandningen

Solrosbullar

 Rulla bullar och lägg på en plåt med bakpapper.  Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet

Solrosbullar

Pensla med vatten och strö på sesamfrö.  Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, honung, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet

Solrosbullar

Vispa slätt med mjölken och smöret, socker, salt, solrosfrön och anis. Smör, mjölk, jäst, socker, salt, solrosfrön, anis och vetemjöl