25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. Steg 2 (på morgonen/ förmiddagen) Om det gått väl över natten så är det små bubblor i degen, den doftar och smakar syrligt och liksom fräser när man rör runt i den. Min favorit är att krydda med anis och kummin samt finhackade och torkade mullbär och tranbär ca 1-3 dl
25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2 dl torkade tranbvär2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. Steg 2 (på morgonen/ förmiddagen) Om det gått väl över natten så är det små bubblor i degen, den doftar och smakar syrligt och liksom fräser när man rör runt i den. Min favorit är att krydda med anis och kummin samt finhackade och torkade mullbär och tranbär ca 1-3 dl
Det är viktigt att koka bönorna riktigt mjuka, då är de snällast mot magen och smakar bäst. Om man har kummin, timjan, mejram, kyndel, fänkål eller anis i kokvattnet, då motverkar man gasbildning
Det är mald anis, fänkål och brödkummin. Populärt LCHF-bröd. Dagens recept är det absolut godaste bröd jag bakat sen jag gick över till en glutenfri lågkolhydratkost för 5½ år sen
Om det skulle råka finnas någon kaka kvar dagen efter kan du se fram emot att njuta riktigt ordentligt av kakan då den egentligen smakar lite bättre då den fått vila och riktigt gotta till sig
Båda de sistnämnda mjölsorterna är väldigt nyttiga, teff innehåller exempelvis mycket järn, zink och fosfor, och durra är också fiber- och mineralrikt och smakar lite som dinkel eller rågmjöl
Smält smöret, häll i mjölken, fänkål, anis, kummin och vattnet och värm fingervarmt. tsk nymald anis. Smula ner jästen i en bunke och häll på degspadet