Smakar anis recept

Vi smakar på lakrits

Smakmässigt är den lik anis, fänkål och stjärnanis. Vi smakar på lakrits. Två sorters lakrits fick utstå att testas och bedömas av oss nu ikväll
Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

Smakar allra bäst nygräddade. Dessa bullar/limpor bakar jag endast med rågsikt och så kryddar jag dem med fänkål och anis
Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. Steg 2 (på morgonen/ förmiddagen) Om det gått väl över natten så är det små bubblor i degen, den doftar och smakar syrligt och liksom fräser när man rör runt i den. Min favorit är att krydda med anis och kummin samt  finhackade och  torkade mullbär och tranbär ca 1-3 dl
Rågsurdegsbröd med tranbär

Rågsurdegsbröd med tranbär

25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2 dl torkade tranbvär2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. Steg 2 (på morgonen/ förmiddagen) Om det gått väl över natten så är det små bubblor i degen, den doftar och smakar syrligt och liksom fräser när man rör runt i den. Min favorit är att krydda med anis och kummin samt finhackade och torkade mullbär och tranbär ca 1-3 dl
Bönor, Ärtor & Linser

Bönor, Ärtor & Linser

Det är viktigt att koka bönorna riktigt mjuka, då är de snällast mot magen och smakar bäst. Om man har kummin, timjan, mejram, kyndel, fänkål eller anis i kokvattnet, då motverkar man gasbildning
Marockansk köttgryta

Marockansk köttgryta

Blanda alla kryddor i köttet förutom saffranet, kanelstångarna och stjärnanisen. Lägg i buljongtärningarna, kanelstången, stjärnanisen och lagerbladen
Formfranska LCHF

Formfranska LCHF

Vill du ha ett bröd som smakar mer som ett vanligt surdegsbröd, så hittar du här mitt mest populära mjuka brödrecept, valnötsbröd
Mitt populära valnötsbröd

Mitt populära valnötsbröd

Men det här är alltså originalet, ett bröd som smakar lite som surdegsbröd tack vare tillsatsen av äppelcidervinäger
Valnötsbröd

Valnötsbröd

Det är mald anis, fänkål och brödkummin. Populärt LCHF-bröd. Dagens recept är det absolut godaste bröd jag bakat sen jag gick över till en glutenfri lågkolhydratkost för 5½ år sen
Kladdkaka med vit choklad

Kladdkaka med vit choklad

Om det skulle råka finnas någon kaka kvar dagen efter kan du se fram emot att njuta riktigt ordentligt av kakan då den egentligen smakar lite bättre då den fått vila och riktigt gotta till sig
Lasagne, lax och spenat

Lasagne, lax och spenat

Fräs den i smör tillsammans med anis tills den mjuknar och får lite färg. 1 tsk anisfrö. 1 tsk anisfrö. 4 – 6 pers
Glutenfri limpa – perfekt att rosta och frysa

Glutenfri limpa – perfekt att rosta och frysa

Båda de sistnämnda mjölsorterna är väldigt nyttiga, teff innehåller exempelvis mycket järn, zink och fosfor, och durra är också fiber- och mineralrikt och smakar lite som dinkel eller rågmjöl
Godaste vattenmelonsalladen

Godaste vattenmelonsalladen

Rosta anis och svartpepparkorn i en torr kastrull på låg värme tills den börjar dofta. 3/4 tsk anis. 3/4 tsk anis
Mjukt tunnbröd

Mjukt tunnbröd

Smält smöret, häll i mjölken, fänkål, anis, kummin och vattnet och värm fingervarmt. tsk nymald anis. Smula ner jästen i en bunke och häll på degspadet