Rör sedan ihop bären/rabarberna med socker, vaniljsocker och potatismjöl. Passade på att göra små söta rabarberpajer som du givetvis kan fylla med vad du vill
Lägg rabarber (delad i små bitar) och jordgubbar i den smorda formen. Bred smeten över bären. Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
För det mesta käkar vi hallonen med fil eller yoghurt, som ett nyttigt mellanmål, men ibland händer det också att det åker ner lite frysta bär i en mindre nyttig paj eller kaka
Pensla pajerna med äggvita och strö på rörsocker. Blanda samman bär, mynta och farin i en skål. Om så önskas kan man servera lite vaniljsås att doppa pajerna i
Efter två-tre gånger kunde jag recepten utantill och när jag märkte att jag ville ha mer eller mindre utav det ena eller andra började jag göra små ändringar i recepten
När pajen har svalnat en aning så på med lite vaniljgrädde, nötter och färska bär. Servera pajen med en klick vaniljgrädde, nötkrokant och färska bär/frukter
Klicka över honung i små duttar och hyvla över mör. Andra landar i läckra pajer. Strö ut bären i en ugnsfast form och täck bären med "smulet" från mixern