Ugnen sattes på 150 grader och griljeringen fick toppa den nykokta avsvalnade skinkan. Ja men då var det dags, dags för att inleda Sveriges och kanske världens mest traditionella tradition som antingen kan älskas, hatas eller bara glida obemärkt förbi, detta lite beroende på vad man är för en skön lirare
Vi köper färdigkoktjulskinka och självklart går det att skippa griljeringen men jag tycker att det blir gott och framför allt snyggt att griljera skinkan
Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick över sen jag gjorde de exotiska plankorna men det går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha den vegetarisk
Julskinka är så klart att föredra, men vanlig kokt skinka funkar finfint. Av julskinkan får man så klart beräkna lite mer eftersom den är skuren i tjockare skivor
Lägg i den skivade halloumin och en rejäl näve cashewnötter. – Kokt potatis. Julskinka. Mitt sista bidrag var en vegansk julskinka från den fantastiska butiken Veggoköket
4 2 baguetter 4 - 6 hela saltgurkor 4 msk senap ca 16 skivor ost (t ex cheddar) 8 skivor julskinka eller annan kokt skinka ev olja (till stekning) Lägg till i inköpslistan
Smöra en ugnsform och bred ut det färdigkokta riset. Denna måltid har följt med mig från hemmet, kom ihåg att vi mina föräldrar alltid gjorde den på överbliven julskinka