Skär skinkan i fina tärningar. Fördela skinka och osten i skivor i pajskalet. 200 g skinka. Pajdeg. Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren
Ibland är det enkla det goda och konsten med en Quich Lorraine tycker jag ligger i att få till en balans mellan en medelrökt skinka eller picnicbog i kombination med en bra balanserad sälta och mustig ton från timjanen
Jag skulle till och med vilja gå så långt att påstå att den här pajen funkar lika bra utan skinka/bacon för den salta osten och den något söta purjon gifter sig så fint
Tärna skinkan, både kokt och rökt. 250 g kokt skinka. 100 g rökt skinka. Sätt ugnen på 200 grader. Knåda ihop ingredienserna till degen, inklusive den pressade vitlöksklyftan, och låt degen vila i kylen
Klassikern är Quiche Lorraine med rökt skinka och en smakrik ost. Eftersom att jag inte äter skinka och purjolök för mig är obligatoriskt i en matpaj så slängde jag ihop min egna lilla variant
Tärna skinkan och blanda ner den bland löken. En svensk receptvariant på den franska klassikern Quiche lorraine, inspirerat av boken ”Nu ska det smaka” av Peter Harryson
Skär skinkan och ost i strimlor eller tärningar. En Quiche Lorraine är så gott men problemet är att den har rätt så många kalorier om man gör efter ett originalrecept (se här)