Skinka quiche recept

Quiche med skinka och brieost

Quiche med skinka och brieost

Skär skinkan i fina tärningar. Fördela skinka och osten i skivor i pajskalet. 200 g skinka. Pajdeg. Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren
Quiche med skinka och julsenap

Quiche med skinka och julsenap

Skär skinkan i fina tärningar. Fördela skinka och ost i pajska-let/pajskalen. Häll äggstanningen över skinkan och osten
Quiche Lorraine med Västerbottenost

Quiche Lorraine med Västerbottenost

Ibland är det enkla det goda och konsten med en Quich Lorraine tycker jag ligger i att få till en balans mellan en medelrökt skinka eller picnicbog i kombination med en bra balanserad sälta och mustig ton från timjanen
QUICHE LORRAINE

QUICHE LORRAINE

150 gram rökt skinka eller kassler. Pajdegen. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

bacon, rökt skinka eller liknande). Quiche Lorraine – med tjusigt, franskklingande uttal – är en matpaj med äggstanning och bacon
Quiche Lorraine -  med en purjotwist

Quiche Lorraine - med en purjotwist

Jag skulle till och med vilja gå så långt att påstå att den här pajen funkar lika bra utan skinka/bacon för den salta osten och den något söta purjon gifter sig så fint
Quiche lorraine

Quiche lorraine

Tärna skinkan, både kokt och rökt. 250 g kokt skinka. 100 g rökt skinka. Sätt ugnen på 200 grader. Knåda ihop ingredienserna till degen, inklusive den pressade vitlöksklyftan, och låt degen vila i kylen
Quiche Lorraine med purjolök

Quiche Lorraine med purjolök

Strimla skinkan och riv osten. 150 g rökt skinka. 150 g rökt skinka. Bästa maten att ta med på utflykten och till stranden
Quiche med rökt kalkon & purjolök

Quiche med rökt kalkon & purjolök

Klassikern är Quiche Lorraine med rökt skinka och en smakrik ost. Eftersom att jag inte äter skinka och purjolök för mig är obligatoriskt i en matpaj så slängde jag ihop min egna lilla variant
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Eftersom vi hade en del skinka och julost kvar från julen passade jag på att förädla denna klassiker
Svensk Quiche lorraine till helgens lunch

Svensk Quiche lorraine till helgens lunch

Tärna skinkan och blanda ner den bland löken. En svensk receptvariant på den franska klassikern Quiche lorraine, inspirerat av boken ”Nu ska det smaka” av Peter Harryson
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Strimla skinkan och lägg ut i pajskalet. Grädda pajskal och skinka i 10 minuter. 100 g rökt skinka. Blanda smör och mjöl till en gryning massa
Mager Quiche Lorraine

Mager Quiche Lorraine

Skär skinkan och ost i strimlor eller tärningar. En Quiche Lorraine är så gott men problemet är att den har rätt så många kalorier om man gör efter ett originalrecept (se här)