Skållade grahamsbullar recept

Skållade grahamsbullar med tranbär

Skållade grahamsbullar med tranbär

Hållbara bullar som inte smular. Ingredienser till 25-30 bullar. 6 dl grahamsmjöl. 6 dl kokande vatten. 3 dl fingervarmt vatten

Skållade grahamsbullar

ca 25 st. 1. Häll upp grahamsmjölet i en stor bunke och slå det kokande vattnet. över. Låt svalna tills det är ca 37 grader
Grahamsbullar

Grahamsbullar

Tillsätt salt, eventuellt sirap, grahamsmjöl (både det skållade och obehandlade) och så mycket av vetemjölet att degen går lätt att arbeta
Grahamsbullar

Grahamsbullar

Detta behövs. 100 g jäst (2 pkt)½ l havregryn1½ l grahamsmjöl1 l vetemjöl1,4 l vatten ljummet3 -4- tsk saltOm man vill så kan man skålla grahamsmjölet först genom att hälla varmt vatten över så blir de inte så torra

Grahamsbullar

Första dagen blandar du 3 dl grahamsmjöl med att hälla över 3 dl kokande hett vatten. Detta kallas för skållning