Men många som fortfarande tål mjöl väljer ändå att sluta med det, nu när så många studier visar att dagens hårt avlade vete med extra mycket gluten knappast är bra för någon, annat än just mjöl och brödtillverkarna
Fixa nu dessa snabbakade, ljuvliga sconesenmed mozzarellaost till kvällstéet ikväll. Men, vi glutenintoleranta kan inte svänga via affären efter gott, ljummet, ostigt bröd med samma lätthet som andra… Attans
Blanda resten av vetemjölet med bakpulvret och arbeta snabbt in det i degen. linfrön eller sesamfrön. Pensla bullarna med ägg och strö på valfria frön, eller låt bli
) När man inte vill ha scones men nåt mer matigt ja då kan jag tänka dessa små bröden passar fint. Det här med glutenfritt bröd sägs ju vara en hel vetenskap, men jag höftade ihop receptet så det kommer som jag gjorde
Ett bröd med lite kolhydrater. Blanda mandelmjölet med bakpulvret separat först och vänd sedan i. 1 dl sesamfrön. Häll i avlång form med bakplåtspapper i och grädda i mitten av ugnen c 50 min 200 grader. Bröd och scones, LCHF 4 ägg 3 dl riven ost. 1 dl sesamfrön
Naturligtvis är det inte lika gott som ett "ugnsbakat" utan kan väl jämföras medscones tycker jag. Brödet i sig har inte så mycket smak men det fixar ju sig lätt med något smarrigt pålägg