Gös, med gröna granna tillbehör, det känns passande nu när våren är här. Till fisken en grön ärtås, kvarngryn smaksatt med prästost & smörstekt broccoli
Häll i buljong, vin och grädde och koka ner till halva mängden. Smaka av med salt, peppar, citronsaft, ättika och socker tillssåsen är så sötsur som du vill ha den
På så sätt försämras dricksvattet om det flyter genom torfjord eller slammig mark eller om i folkrika städer det smutsiga vattnet från gatorna nedtränger i brunnarna, vidare om rent källvatten genomflyter sumpig mark, om skadliga ämnen tillkomma från kloaker, afträdesgropar och gödselhögar, om organiska ämnen tillföras vattnet från industriella anläggningar, såsom färgerier, garfverier, oljekvarnar etc
Låt såsen reducera till hälften. Slå på vinet och koka upp. rivet skal av citron. Smörstekt gös med hummersås, här serverad med pressad potatis och smörslungade sockerärtor, är riktigt lyxig mat
Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgångtill egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra