Sås rostbiff svartvinbärsgele recept

PORTERSTEK

PORTERSTEK

Såsen görs av. Jag gjorde min porterstek på rostbiff, då vi i Finland har urdåligt märkt vilken köttbit som är vad
Kyckling med granatäppelsås

Kyckling med granatäppelsås

Rostbiff eller älgkött. Nu blir jag sugen på mustiga smaker och syltiga såser igen. Som till exempel denna sås nedan med granatäpple, apelsin, svartvinärsgelé och dijonsenap
Gammeldags stek med gräddsås

Gammeldags stek med gräddsås

Skär steken i tunna skivor och servera med sås, potatisgratäng, grönsaker och geléfyllda päronhalvor
Porterstek

Porterstek

Såsen. 1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff1 flaska porter eller mörkt öl, ca 3,5 dl1 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl kinesisk soja1 tsk timjan10 enbär0,5 tsk svartpepparkorn2 köttbuljongtärningar2 vitlöksklyftor1 stor lökSås. Låt såsen koka 3-5 minuter. -Mama Skogly ♥ 1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff
Slottsstek eller grytstek

Slottsstek eller grytstek

Gör under tiden såsen av stekskyn. med lite vatten om såsen blir för tjock eller ta i mer mjöl blandat med lite kall mjölk om du vill ha tjockare sås
Mammas riktigt goda porterstek

Mammas riktigt goda porterstek

Låt såsen sjuda och smaka av med salt, peppar och ev fond och svartvinbärsgelé. 1 kg putsad rostbiff/nötstek/fransyska/älgstek/högrev/innanlår1 flaska porter (33 cl)1 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl soja3 msk kalvfond 1 gul lök10 enbär10 svartpepparkorn1 tsk timjanSås8 dl silad sky5 msk vetemjöl3-5 dl gräddesalt & pepparev. 1 kg putsad rostbiff
Söndagsmat-några tips

Söndagsmat-några tips

Marinera köttet i soja, sweet chilisås, vitlök och olja. Red av såsen. Servera gärna med en fräsch sallad till och lite yoghurtsås (rysk yoghurt, vitlök och vit balsamico)
Festlig köttgryta med ristimbal

Festlig köttgryta med ristimbal

Blir nästan lite portersteksmak på såsen och vem gillar inte det. 500 g nött/älgkött, t ex lövbiff/rostbiff. 500 g nött/älgkött, t ex lövbiff/rostbiff
Rostas med rostat...

Rostas med rostat...

Till den serverades rostade rotfrukter och en gräddsås, lite lyxigare vardagsmat än vi vanligtvis äter
Porterstek

Porterstek

Såsen. Serverades här med kokt potatis, inlagd gurka och svartvinbärsgele. Sila ner skyn i en stor kastrull – det ska bli mycket sås

Porterstek med gräddsås

Sås. Sås. 1 kg kött, t ex rostbiff eller fransyska av nöt eller älg. Ingredienser. 1 flaska porter eller mörkt öl, 33 cl
Middagstipset - Porterstek

Middagstipset - Porterstek

Sås. Skär köttet i skivor och servera med sås, kokt potatis, grönsaker och svartvinbärsgelé. 1-1,5 kg fransyska eller rostbiff. 1-1,5 kg fransyska eller rostbiff

Gammaldags stek med gräddsås

Skär steken i tunna skivor och servera med sås, potatisgratäng, grönsaker och geléfyllda päronhalvor