Enkel, billig mat i säsong och överraskande gott som bonus. För att vara helt ärlig har jag funderat på att göra en rysk rödbetssoppa i årtionden men inte kommit till skott
Maten var billig, enkel och rustik men ändå jättegod. När vi var i Riga brukade vi passa på att äta på en restaurang som serverade pelmeni, vilket man kan säga är en rysk variant av fylld pasta
Svarta linser/belugalinser- är gnistrande svarta linser som liknar rysk belugakaviar. Fenomenala i matiga grytor, fräscha sallader, chili- och tomatsåser och marinerade till biffen
Ett tips till ett matigare mellanmål med just dessa riskakor är att göra bananglass på 1 frusen banan + 1 tsk honung + 1 msk fet yoghurt (rysk, turkisk eller grekisk) och mixa till glassliknande konsistens i en stark mixer
Hon är av en rysk ras som jag inte minns namnet på. När vi installerat oss i våra rum som alla hade eget badrum tog vi bilen till en matvaruaffär i närheten för att köpa kött och annat till torsdagens middag som vi tänkte göra hemma hos Anette