Rostas mörad bit recept

Rödvinsgrillad rostas med lökspett

Rödvinsgrillad rostas med lökspett

Ansa och skär purjolöken i lika stora bitar som schalottenlökarna. Rödvinsgrillad rostas. En marinad som mörar kött som rostas och innanlår av kött
Dagens recept: Möra skorpor

Dagens recept: Möra skorpor

Grädda dem vid 200 - 225 grader, dela längderna mitt itu och skär dem i sneda bitar efter gräddningen
Färsbiffar med rostade morötter &  äppel-currysås

Färsbiffar med rostade morötter & äppel-currysås

Skala morötterna och dela dem i mindre bitar. Biffarna. Skala och grovhacka löken. Skär osten i små kuber. Lägg färsen i en skål och blanda i löken, äggen, osten och mjölken (eller vattnet)
Grillade kamben som legat i saltlag

Grillade kamben som legat i saltlag

Skär dom i lagom stora bitar så dom passar i en bunke. När jag hittar färska kamben i köttdisken så köper jag ofta hem en större mängd
Husmor lagar Klas Lindbergs vinnarrätt i Årets kock: biffstek med fylld lök och glaserad majrova

Husmor lagar Klas Lindbergs vinnarrätt i Årets kock: biffstek med fylld lök och glaserad majrova

½ tsk rostade gula senapsfrön, krossade1 tsk rostade fänkålsfrön, krossadesalt och svartpeppar1 fettkappa från köttet1 msk smör4 kvistar backtimjan1 vitlöksklyfta, krossad2 dl vitt vin1 morot1 bit rotselleri1 lök1 vitlöksklyfta1 msk champagnevinägerRökt märgsmör30 g smör2 msk oxmärg2 kvistar timjan1 vitlöksklyfta, krossadesalt och svartpepparGlaserad majrova samt sås med rökt märgsmör1 rund majrovor2 dl osötad äpplemust1 dl kalvfond (jag hade i frysen från tidigare storkok)30 g märgsmör (se ovan)salt och svartpepparFrasig lök1 silverlök, delad på mittensmör2 pärllökar, skalade½ dl kalvfond1/2 msk crème fraiche½ msk fint skuren gräslöksalt och svartpeppar½ msk plockad backtimjan1 msk smörRuccolacreme2 dl ruccola1 äggula1 tsk vitvinsvinäger100 g brynt smör, tempereratsalt och svartpepparBiffTa ut köttet en halvtimme före tillagning och öppna förpackningen. 1 bit rotselleri
Valborgsmiddag med eld i fokus

Valborgsmiddag med eld i fokus

Potatis och ramslöksoppa1 st purjolök (mycket vitt)6 st potatisar (skalade)30 g ramslök6 dl kyckling eller grönsaksfond4 dl mjölk1 dl grädde2 dl torrt vitt vin1 st citron80 g sikromsaltvitpepparSkiva purjolöken och sautera mjuk i mat olja utan att det tar färg, tillsätt potatisen som du skurit i mindre bitar och häll i fonden. Rödvinsvinägrett5 dl rödvin1 st morot (skalad)3 st vitlöksklyftor (skalade)2 st rödlökar (skalade)10 kvistar timjan10 hela svartpepparkornfonden från lökarna2 st mogna tomater (skivade)saltvinägermatoljaolivoljaSkär grönsakerna i lika stora bitar och rosta hårt i en kastrull med matolja, slå på vinet och koka ner till hälften med timjan och pepparn. Päron smulpaj4 pers8 st comice päron eller andra kokfasta päron200 gram socker200 gram smör1 bit ingefära (fin hackad)Skala päronen och skär i klyftor och ta bort kärnorna
Pulled chicken

Pulled chicken

Lägg sedan ner kycklingbitarna i kastrullen och häll över BBQ-såsen. IngredienserNäringsvärdeper portionEnergi369 kcalProtein40,5 gKolhydrater3 gFett20 gFibrer0,5 g4 portioner1 grillad kyckling1 flaska kalorifri BBQ-sås1 rödlök2 vitlöksklyftor1 röd chilisalt och pepparServeringsförslagTortillabrödMajsVitkålAvokadoTillredningRiv eller dela kycklingen i mindre bitar
Helenas Kök - tema långkok

Helenas Kök - tema långkok

Den måste få koka ett par timmar för att köttet ska falla i möra bitar, och det får helt enkelt ta den tid det tar

Årets Kock 2012 - Klas Lindberg

Skär varje kött bit i två, salta och toppa med krispet. Klas Lindbergs Vinnande VarmrättBiff1,4 kg putsad utskuren biff1 msk purjolöksaska (kommer nedan)1 tsk rostade och krossade gula senapsfrön2 tsk rostade och krossade fänkålsfrönsalt o svartpeppar50 g tärnad kappa från köttetsmör10 kvistar backtimjan2 krossade vitlöksklyftorStycka biffen i sju bitar och bind upp med snöre. Mör skomakarbiff med pepparrot1 utskuren skomakarbiff, putsad och delad i bitarsmörsalt och svartpeppar50 g tärnat varmrökt sidfläsk1 gul lök i bitar5 dl kalvfond15 kvistar backtimjan2 krossade vitlöksklyftorTill servering50 g finriven pepperrot2 tsk senapspulver2 msk finskuren gräslöksalt och pepparKrydda köttet och bryn det i smör. Rökt märgsmör100 g kappa från köttet100 g smör100 g utvattnad benmärg i bitar10 kvistar timjan2 krossade vitlöksklyftorsalt och svartpepparStek kappan hårt i panna tills den släpper fett. Sås monterad med rökt märgsmör1 kg ben från biffen i bitarsmör1 hel vitlök delad på mitten rakt över15 kvistar backtimjan3 liter kalvfondServeringköttsaften från köttet50 g märgsmör1 dl glasyr från majrovornasalt och pepparchampangevinägerStek benen i smör med timjan och vitlök. 1 gul lök i bitar