Genom att vrida och vända på denna tokigt goda uppväxträtt hade jag kommit fram till att pankopanera den kokta potatisen, salta in vanligt sidfläsk istället för att använda rimmat och sila bort löken ur löksåsen men tillsätta egenrostad chalottenlök
Smaksätt sedan de bruna bönorna med ättika, sirap, vitpeppar och salt. Bönorna kan stå och småkoka vidare medan du steker fläsket och potatisen kokar klart
Smaka av bönorna med sirap och ättiksprit. Stek fläsket och servera med bönorna. 500 g torkade bruna bönor (1 paket)3-4 msk ljus sirap2-3 msk ättiksprit (12 %)Ev 1-2 msk potatismjölCa 1 1/2 kg rimmatfläsk i skivorSaltSkölj bönorna väl under rinnande vatten. 3-4 msk ljus sirap. Ca 1 1/2 kg rimmatfläsk i skivor
Smaksätt med sirap och ättika. 2-3 msk sirap. Serveras med köttbullar, stekt rimmatfläsk eller stekt falukorv Detta behövs för ca 6 personer 500 g Bruna Bönor. 2-3 msk sirap
Stänk över olivolja, salt, peppar och lite sirap. Rätten jag talar om är konfiterad fläsksida med smörbakad rotselleri, rostad spetskål, mandel och picklat äpple
Ta fläsket ur oljan och låt det svalna. (tillsätt mer eller mindre av sirap och ättika efter smak). Ta av svålen och skär fläsket i skivor och stek dem i sitt eget fett
Häll i en burk krossade tomater, 1-2 msk sirap, 2-3 tsk worcestershiresås och eventuellt lite peppar och salt. Den som vill tillsätter också en bit rimmatfläsk (200 g) skuret i små tärningar – den som vill ha en vegetarisk rätt kan med fördel hälla i 1-2 tsk liquid smoke istället
Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. När du har fått den konsistens du önskar, tillsätt sirap, ättika, ingefära, chiliflakes, salt och peppar