Sätt ugnen på 200°. Gör en sats vetedeg (se grundrecept) och dela den i två delar. Kavla ut halva degen, och hyvla över 250 g ODENSE Nougat samt 100 g smör
Lowe hade varit i Stockholm med farmor i fyra dagar och hoppade sedan av hemma hos mina föräldrar i lördags där Milia var (eftersom vi skulle på bröllop)
Denna helgen har varit hur svettig som helst här i Kalmar. För vissa betydligt mer än andra och då syftar jag så klart inte på den värmebölja som drabbat vårt land utan idrottshelgen vi har haft
Rakt in i Remsanhjärtat via magen. Idag har jag njutit av att bli ompysslad av min frisör som så passande kom in en dag under sin ledighet och jag fick en tid
Här kommer recepten på maten vi åt i lördags innan vi mumsade tårta. Eftersom jag hade jobbat natten innan kalaset och sov halva dagen, så fick det bli en buffé som var lätt att förbereda
Efter Helenas och mitt julstök i bistron så har det varit dåligt med julgodistillverkningen där. Men nu när det vankades jullunch på jobbet tänkte jag att ändå fick bidra med lite julgotter
Sätt ugnen på 225 C. Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare - tryck ut i pajform, nagga i botten, sätt smala remsor med aluminiumfolie längs insidan på kanten (så den håller formen lättare vid gräddningen) och ställ kallt i kylskåp ca 10 min
Fredagskvällen var igår bokad för födelsedagsfest. Vi firade min sambo som fyller 25 år på måndag och jag tänkte att jag skulle göra något speciellt att bjuda på
Jag har spenderat ett antal timmar i köket i helgen för att försöka hinna göra klart vetebrödet och de flesta småkakorna inför kafferepsfinalen som är nästa söndag