Rabarbersylt. malen ingefära. malen ingefära. Ta av från plattan och rör i sockret tillsammans med kanel och ingefära (rör i lite i taget och smaka av för att få önskad kryddighet – jag använder ca 2 tsk kanel och 1 tsk ingefära)
• Lägg i en liten bit färsk ingefära när du kokar rabarbersylt eller rabarbermarmelad. Oj vad med blåbär det finns skogarna nu, tyvärr finns det extremt mycket mygg här uppe i Uppsala i år också så man får sätta på sig långärmat med huva, tjocka byxor och massor massor av Mygga för att försöka hålla myggen borta
Gör om klassiker som morotskaka genom att tillsätta morot, kanel och ingefära, lite kardemumma i smeten och en härlig rabarbersylt är ljuvligt, genom att ha vallmo i smeten och gör en lavendelkräm på färskost och florsocker får du en härlig textur
färsk ingefära. Rör ihop frukten, ingefäran och syltsocker i en stor kastrull. färsk ingefära. Skala 4-5 centimeter stor bit av ingefäran (beror lite på storlek) och riv med rivjärn
Tillsätt ingefära,vaniljsocker och socker. Skölj och skär rabarbern i fina bitar. Lägg rabarbern i en gryta ochslå över äppelmusten, låt koka ca 10 minuter
Rör ner rabarbersylten sist. *Ellinors kryddiga rabarbersyltIngredienser. 75g smör1dl socker1 ägg3/4dl (fil)mjök2,25dl mjöl1tsk bakpulver3msk kryddig rabarbersylt*Gör så här. 400g (frysta) rabarber1/2dl vatten2,5dl syltsockerkanel och ingefära efter smak och tyckeGör så här
Rabarbersylt (se recept nedan). Rabarberfyllning/Rabarbersylt. 25 g färsk ingefära. 25 g färsk ingefära. I mitten på maj, precis lagom till min födelsedag, var rabarbern färdig och jag fick för mig att jag ville ha en rabarbertårta