Jordgubb- och rabarbermarmelad. Jag gör min version lite rundare i smaken med hjälp av vaniljstång. Söta färska jordgubbar och syrliga rabarberstjälkar blir en alldeles underbar blandning att ta fram när solen har flytt och höstregnet tar över utanför fönstret
garnera med lite timjan eller rosmarin. Skär rabarbet och jordgubbar i bitar. En liten burk gjorde jag bara för att det är gott, på mackan och på lite getost som drinktilltugg
så jag tänker ta med dottern på utflykt och plocka lite jordgubbar. Finns ju så mycket gott att göra förutom att äta dem med socker och mjölk, som t ex marmelad
En som var en kombo på jordgubbar och en annan där man kryddade med ingefära. Dessvärre så har jag familjemedlemmar som tydligen har något problem med sin rabarbergen då de inte alls är särskilt förtjusta
En ljuvlig marmelad som kan avnjutas med Brieost, på plättar eller på smörgåsen. Smält rabarbern på svag värme i en gryta tillsammans med delad och urskrapad vaniljstång, detta tar ca 15 minuter. Vill man kan man tillsätta jordgubbar som jag gjorde i den ena satsen, tog bort 250 gr rabarber och ersatte med gubbarna
Skiva stora jordgubbar (de små jordgubbarna kan man lämna hela) och lägg i en skål med syltsockret. Jag har nämligen redan gjort rabarbermarmelad i sommar och följt ett recept jag är riktigt nöjd med
Värm med socker tills bitarna är mjuka. Skala rabarbern och skär den och jordgubbarna i bitar. 350 g rabarber150 g jordgubbar4 dl syltsocker½ vaniljstång1. 150 g jordgubbar
Väg upp jordgubbar och rabarber och häll i grytan. Barnmat – Jordgubbs & Rabarbermarmelad. 65 g jordgubbar. 225 g jordgubbar. 65 g jordgubbar. 2 glasburkar Ställ in glasburken i ugnen på 130 grader C i 30 minuter Väg upp jordgubbar och rabarber och häll i grytan. 225 g jordgubbar
Denna med rabarber, jordgubb &rödavinbär blev mycket god. 200g jordgubbar. 200g jordgubbar. Dessa osötade grahamsskorpor passar utmärkt till en god marmelad