Röra på rökt sik recept

Svartbröd med röra på rökt sik

Här kommer det ett recept en underbart god sikröra som passar bra både som aptitretare eller vickning, helst tillsammans med svartbröd men även kavring fungerar bra
Skärgårdsklämma

Skärgårdsklämma

(Om man vill kan man blanda ägg, rökt fisk, rödlök och majonnäs med lite matlagningsyoghurt till en röra som tillbehör till bakad potatis
Sikfat

Sikfat

Bred grädde/majonäs röran över siken. Lägg bitarna ett uppläggningsfat. Bena ur och dela siken i ganska små bitar
Nytta och njutning i ett litet paket!

Nytta och njutning i ett litet paket!

Hemligheten ligger i att tillreda röran låg värme och röra om non-stop. När du lagar äggröran enligt receptet nedan får du en härligt len och fluffig sörja som känns nästan är smörlik i munnen
Sikmacka á la lyx

Sikmacka á la lyx

Bena ur siken ordentligt, den är lurig med en del småben man måste se upp med. Fördela sikbitarna 2 brödskivor och klicka över crème fraiche/hjortronsyltblandningen. 150 g röktsik

Multi röra

Häll up röran i en skål och toppa med några klickar caviar, servera till sillbuffèn som tillbehör eller som pålägg till det grova brödet buffébordet

Fiskevägenröra

Lägg dem i plastpåse i kylskåpet tills det är serveringsdags. Finfördela fiskköttet och blanda med de övriga ingredienserna till en röra