Rådjursfärs biffar recept

Mina viltfärsbiffar med en touch av Italien

Mina viltfärsbiffar med en touch av Italien

Blanda sist i färsen och låt den sen "sätta" sig en stund innan du steker biffarna på medelvärme. Ett tips är att steka biffarna så dom får en fin och gyllene yta och sen låta dom gå klart i ugnen (125 grader) Biffarna är klara när dom släpper i från sig vätska, då blir dom saftiga och fina (svårt att säga exakt tid). 400-500 g vildsvinsfärs eller rådjursfärs
Viltfärsbiffar

Viltfärsbiffar

Forma biffar med vattensköljda händer. 600 g rådjursfärs. Lägg biffarna i en ugnsform och stek klart mitt i ugnen i cirka 15 minuter. 600 g rådjursfärs
Färsbiffar av rådjur

Färsbiffar av rådjur

mald rådjursfärs. Stek biffarna i smör på medelvärme. som blir när du stekt biffarna, slå grädde i pannan och låt koka samman, tillsätt
Foie gras och lingontoppade hjorttilltugg

Foie gras och lingontoppade hjorttilltugg

Forma småbiffar och stek dem i smör. Toppa biffarna med en rejäl klick mousse och rårörda lingon. 500 gram rådjursfärs. 500 gram rådjursfärs

Biff på rådjursfärs

I fredags testade vi att laga rådjur för allra första gången & det blev färsbiffar. Rotfrukter, rådjursfärsbiff & en gräddsås med smak av svamp & enbär -MUMS
Rådjursbiffar som söndagsmiddag

Rådjursbiffar som söndagsmiddag

För att göra biffarna lite extra saftiga blandade jag ut det med lika mycket fläskkött. Forma små biffar och stek dem i smör

Rådjursfärsbiff med svampragu

Forma fyra biffar och lägg dem i kylen medan du gör i ordning svampen. Stek därefter biffarna i smör i en stekpanna

Asiatiskt kryddad rådjursfärs

Blanda färsen med de övriga ingredienserna och forma till 4 rektangulära biffar. 1. Mixa snabbt ihop lök och vitlök i en matberedare

Viltfärsbiffar med blomkålspuré

Forma sedan biffar och stek med smör i en gjutjärnspanna tills de får en gyllenbrun färg. Strimla gul lök och stek tillsammans med biffarna