Pocherat ägg utan ättika recept

Pocherade ägg

Pocherade ägg

Såhär inför påsk så kan man kanske pochera lite ägg. Men först får ni receptet på hur man gör pocherade ägg
Ägg Benedict – pocherat ägg med hollandaisesås

Ägg Benedict – pocherat ägg med hollandaisesås

Vad behöver man för ägg benedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar. 1Vad behöver man för ägg benedict. 12 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
Pocherat ägg med finstrimlad morotssallad

Pocherat ägg med finstrimlad morotssallad

Pocheratägg med en finstrimlad morotssallad. Det här kan man nästan se som en variant på min bacon- och äggsallad och den följer samma teori som den, nämligen att till en lös äggula behöver man något som bryter igenom och gör den mindre mäktig
Pocherade ägg med lax och citronsås

Pocherade ägg med lax och citronsås

Låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Servera äggen med lax, citronsås och gärna rostat bröd. Knäck äggen i 4 koppar. Häll såsen i en kastrull, lägg i spenaten och koka upp under omrörning, låt sjuda 2–3 min. 4 st ägg
Pocherade ägg med ramslök

Pocherade ägg med ramslök

Knäck äggen ett i sänder i en liten skål och häll det knäckta ägget i det sjudande vattnet. Servera äggen på lite av spenatkrämen med knaprigt bacon och bröd
Pocherade ägg med hollandaisesås

Pocherade ägg med hollandaisesås

Läggäggulorna i en kastrull och tillsätt lagen under vispning. Pocherade ägg. Ta upp äggen med hålslev. Servera äggen på rostat bröd med hollandaisesås och klippt gräslök
Vårfin förrätt med sparris, pocherat ägg och parmachips

Vårfin förrätt med sparris, pocherat ägg och parmachips

Rosta pinjenötterna, hyvla parmesanosten och pochera ägget. Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, och lägg det pocherade ägget på parman