Plommonsylt syltsocker recept

Plommonsylt med kanel

Plommonsylt med kanel

Ger 1 burk 500 g urkärnade skivade plommon 3 dl syltsocker 1 kanelstång 1 krm vaniljpulver Lägg till i inköpslistan

Plommonsylt

Och dagens frukost blev gröt med hemmagjord plommonsylt. 1 kg skalade och rensade plommon 1 paket Syltsocker 1+3 (DanSukker) 1 kanelstång som får koka med (inget måste men ger lite mer smak) Rensa frukterna/bären. Blanda med syltsocker och låt koka 2-5 minuter. 1 paket Syltsocker
plommonsylt med ingefära & kardemumma

plommonsylt med ingefära & kardemumma

En kryddig plommonsylt med ingefära, kardemumma och kanel. Min plommonsylt blev tjockare i konsistensen - därav nyfikenheten ifall jag hade kokat marmelad, jag vill ju inte skriva fel här, haha
Plommonsylt

Plommonsylt

600 gram syltsocker. 600 gram syltsocker. Sensommaren – skördandets och konserverandets tid är här. Grönsaker, frukter, örter och bär behandlas genom torkning, frysning, saltning, sötning eller inläggning för att kunna konsumeras under vinter och vår parallellt med att de färskkonsumeras på löpande band
Plommonsylt m. vanilj & kanel

Plommonsylt m. vanilj & kanel

Plommonsylt m. cirka 300 gram syltsocker. 300 gram syltsocker. Kevin är ganska bra på att han ska ha produkter från affären ibland när vi handlar och jag ä osäker varje gång han ska ha något för han äter aldrig upp det jag köper men ändå är jag lika dum varje gång och köper hem det han vill
Plommonsylt!

Plommonsylt!

Hittade någonstans på nätet "Plommonsylt" och det lät spännande så det har jag gjort idag. PLOMMONSYLT
Plommonsylt

Plommonsylt

500 g syltsocker. Skålla plommonen i kokande vatten och skala dem. Ta ur kärnan och dela i bitar. Lägg plommonen i en kastrull med tranbär och citronsaft och koka upp
Plommonsylt

Plommonsylt

Plommonsylt med skal. Förvara plommonsylten svalt. 1,5 kg syltsocker. 1,5 kg syltsocker. Du behöver. 4 liter (2 kg) plommon
Plommonsylt rakt upp-och-ned

Plommonsylt rakt upp-och-ned

Plommonsylt i ugn med kardemumma och vanilj. Testade att göra plommonsylt (med kardemumma och vanilj) i ugn av 2 år gamla plommon jag haft i frysen. 3 dl syltsocker. 3 dl syltsocker
Plommonmarmelad med anissmak

Plommonmarmelad med anissmak

Eller varm plommonsylt över en kula god vaniljglass. Syltsocker är enkelt. Koka upp frukt eller bär och rör ner syltsocker,
Sylta och safta

Sylta och safta

Receptet på Plommonsylten kommer från kokboken Grön i köket av Johanna Westman. Allt som behövs är frukt och bär, syltsocker och rena burkar
Mangosylt

Mangosylt

Plommonsylt med valnötter. Tillsätt vatten och syltsocker och låt blandningen sjuda några minuter tills sockret löst sig och sylten blivit flytande
Plommonsylt med kanel

Plommonsylt med kanel

Och väldigt enkelt är det ju, speciellt om man använder syltsocker som innehåller färdigt pektin och konserveringsmedel
Plommonsylt med vanilj

Plommonsylt med vanilj

Håller länge i kylskåp eftersom syltsocker innehåller konserveringsmedel. 7 dl syltsocker. 7 dl syltsocker
Plommonsylt med aprikos

Plommonsylt med aprikos

Eftersom jag räknar med att äta den ganska snabbt så har jag varken i syltsocker eller andra konserverande ämnen
Plommonsylt

Plommonsylt

Är det någon sylt som jag har fastnat för så är det plommonsylt. Minns inte om jag nånsin ätit plommonsylt innan jag fick en burk av en kollega för två år sedan

Plommonsylt med stjärnanis

6 dl syltsocker. Skölj plommonen. Räkna dem, så blir det lättare att plocka upp kärnorna sedan. Koka plommon och citronsaft(från citronen) i en gryta ca 20 minuter