balsamvinäger. Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
Koka katrinplommon, hackad lök och vitlök, vinäger, vatten, apelsinjuice, socker, apelsinskal, ingefära och kanelstång ca 15 min utan lock. 1 dl rödvinsvinäger
När vätskan har kokat in, smaka av med svartpeppar, salt och ev socker och mer vinäger. Sjud plommonen med 1 msk vinäger och kanelstången. 1-2 msk rödvinsvinäger
Plommonchutney. Smaksätt med vinäger. Gör plommonchutneyn. Servera hamburgarna i bröden tillsammans med plommonchutney, tomat, rödlök, gurka och avokadomajonnäs
plommonchutney el annat sötsyrligt höstigt inlägg. Eventuellt kan en skvätt vinäger vara på sin plats. Dela potatiskakan i två, lasta på kantareller och äppelfräs och servera eventuellt med lite plommonchutney och en sallad