Idag har jag bakat de här goda petitchouxen efter att ha sett ett avsnitt av hela sverige bakar då de skulle göra munsbitar och den ena skulle vara en petitchoux
Det går väldigt snabbt och bara på några minuter så har man degen klar. Förra året gjorde jag semmelkladdkaka och i år ville jag testa göra petitchoux semlor
Jag älskar petitchoux och de här är de första petitchouxen som jag gör i vår nya lägenhet och var faktiskt lite nervös för hur det skulle bli eftersom det är en ny ugn och spis men det gick bra
Äntligen lördag =) Den här dagen började vi med en mysfrukost tillsammans hela familjen (Felicia har en stol från Stokke med babyinsats som hon har kunnat vara i sen hon var nyfödd) med surdegsfrallor, kokta ägg, pålägg, kaffe, te och juice så det var en trevlig start på dagen
Det är bollar gjorda av petitchoux-deg, sån man har till eclairer (och mängder av andra bakverk). Spritsa in chokladkräm i botten på petitchoux-bollarna så de får lite tyngd
Petitchoux. Hallon, clementin, grädde och vanilj gifter sig oerhört bra samman med smak o konsistens av själva degen i éclairen, och chokladen till ger ett litet extraplus
Imorgon till exempel tänkte jag göra petitchoux och det är nog inget jag vågar mig på att göra ensam hemma med en liten bebis eftersom de kräver passning och närvaro under hela baktiden så då kan jag inte gå ifrån degen om Felicia skriker