I slutet på maj reser jag för första gången till USA för att delta i Low-Carb Cruise i Karibien. Det ska bli så spännande att lyssna på alla föreläsningar och träffa så många människor som delar mitt stora intresse för naturligt god mat som dessutom gör oss så mycket friskare
Dags att göra tjänst i köket och så här efter jul är det skönt att få en andningspaus från rester efter julbord m m så hjärnan börjar snurra - Vad är jag sugen på
En hel del fett är insprängt i köttet, det bidrar till den goda smaken. Får den bara puttra i skyn i 1½-2 timmar, så blir köttet otroligt smakrikt och mört. Gammaldags Grytstek Högrev med ben ca 750 gram 1 Morot 2 gula Lökar 2 Lagerblad Havssalt och nymald Vitpeppar 10 Vitpepparkorn 5 Kryddpepparkorn 2 msk Smör 2 dl Vatten Bryn högreven gyllenbrun på båda sidor i smör i en stekgryta, krydda. Låt koka upp och låt steken sen puttra på svag värme under lock i 1½-2 timmar. 1 M. 10 Vi
Stöt pepparkornen i en mortel. Ta fram degen och dela den i två delar. Fördela fyllningen på på ena halvan av degen,spara en smal remsa längs ytterkanten
Krossa pepparkornen i mortel eller på annat sätt (har man en bra skärbräda fungerar det). Gnid in med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt andra föredrar det rött inuti)
6 portioner Ca 1 kg benfri kalvhögrev, högrev, lammkött eller grytbitar 1 purjolök (den vita delen) 3 st morötter 1 knippe dillstjälkar (ca 0,5 dl finhackad) 10 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 2 dl grädde Ca 0,5 dl ättika (justera syra efter smak) Ca 0,5 dl socker (justera sötma efter smak) 2 msk majsstärkelse+0,5 dl vatten Salt Ca 1 l vatten Recept på kalops hittar du HÄR. 1 kg benfri. 1 purjolök. 1 knippe dillstjälkar. 10 st vitpepparkorn. Ca 1 l vatten
Jag delade min köttklump i delar innan jag lade ner dem i ugnsformen. 18. 00 ♥ 2015-02-22. 1 kg tjocka eller tunna revben. 1 lök i klyftor. 1 morot i bitar. 1 dl honung. 1 tsk salt. 1 tsk malen svartpeppar. 1½ tsk malen ingefära. Sänk värmen till svag värme och låt det koka i ca 1 timme eller tills köttet känns mört. Jag lät mitt koka i 1 h men hade lätt kunnat låta det stå längre för att det verkligen skulle falla isär. Pensla på glaseringen på köttet och griljera det i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter. 11111 Min första lyckade hemmagjorda sås. 111 MUMS blev det. 1 kg tjocka eller tunna revben. 1 lök i klyftor. 3 lagerblad 20 svartpepparkorn 1 morot i bitar. 1 dl honung. 1 tsk salt. 1 tsk malen svartpeppar. 1½ tsk malen ingefära
Min kompis Marissa är till viss del. Skär av roten och dela pak choin så det blir blad. ca 1 kg kycklinglår / klubbor med ben. 1/2 msk socker. 1/5 dl spad från adobon. ca 1 kg kycklinglår. 1/2 msk socker