Pekinganka salt recept

Stolt, men inte nöjd

Stolt, men inte nöjd

Här har man sett till att välja ett namn som täcker in allt från pakistansk dahi gosht, via laotisk kaeng nor mai och Pekinganka, till pelmeni från Irkutsk
En Downton Abby, tack

En Downton Abby, tack

flingsalt och nymalen svartpeppar. Tillsätt svampen, salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. flingsalt och nymalen svartpeppar
Min koncisa Londonguide, vol 2.

Min koncisa Londonguide, vol 2.

Varva dim sum med pekinganka. John Salt - Kvartersrestaurang med det där lilla extra. Det händer grejer på restaurangfronten i stan, så jag tycker redan att det blivit dags att uppdatera min komprimerade Londonguide
Falsk pekinganka

Falsk pekinganka

Klappa in köttet i salt och lägg i kastrullen. 1 tsk salt. Blanda kryddorna och bre ut över köttet. Slå på vattnet i bottnen av kastrullen
Falsk pekinganka

Falsk pekinganka

Klappa in köttet i salt och lägg i kastrullen. 1 tsk salt. Ugn 125 grader. Köttet tillagas i en kraftig emaljkastrull eller en lergryta, glöm inte att blötlägga lergrytan i ca 1 timme

Pekinganka

Gnid in den med svartpeppar, salt och sherry. 2 tsk salt.  Sätt ugnen på 175°. Skölj ankan och torka den både inuti och utanpå med hushållspapper
Konsten att tillaga

Konsten att tillaga

Pekinganka med. Häll mjölet och saltet i en skål. Länge har jag gått och funderat på att köpa med mig en hel anka hem, tina upp den och knega igenom hela "pekingankaproceduren"
Bönsåser

Bönsåser

Detta är såsen som man traditionellt använder till Pekinganka. En blandning av bland annat vetemjöl, socker, salt och jästa sojabönor
Mu shu fläsk

Mu shu fläsk

Man brukar äta denna blandning av kött, ägg och grönsaker med samma sorts pannkakor som man har till Pekinganka