Jag har tänkt ett tag att jag lagat alldeles för lite pasta på senaste. Nu för tiden finns det dessutom ett flertal olika sorters pasta som är betydligt mycket nyttigare och energirikare än den vanliga vita spaghettin
Jag har tänkt ett tag att jag lagat alldeles för lite pasta på senaste. Nu för tiden finns det dessutom ett flertal olika sorters pasta som är betydligt mycket nyttigare och energirikare än den vanliga vita spaghettin
400 g pasta (rigatoni eller mezze maniche) 2 aubergines 2 klyftor vitlök 2 burkar hela konserverade tomater (San Marzano) olivolja (extra virgin) salt svartpeppar 1 kruka basilika ricotta (salata, ersätt med fetaost om du inte hittar lagrad)
Än en gång när det gäller pasta. Lägg ihop alla bitarna i stekpannan och smula ner chilin. Jag har fått önskemål från käre maken att göra fler av Jamies pastarecept och det gör jag gärna
400 g pasta. Skiva auberginen och lägg i en skål med kallt, saltat vatten och låt dra i en halvtimme. Ta upp auberginen och låt rinna av på hushållspapper
Lillebror i familjen har en förkärlek för en siciliansk rätt som heter PastaallaNorma. Det är helt enkelt pasta som läggs i en sås gjord på vitlök, lök, passerade tomater, basilika och tärnad äggplanta
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Tvätta auberginen och skala den med potatisskalare så du får några remsor som skall användas till garnityr
I det här receptet för pastanorma använde jag bucatini vilket är alldeles utsökt också. Pasta med aubergine i tomatsås är en smakrik pasta med en härlig tomatsås fylld med örter så som basilika och oregano