Så här på tisdagen panerade jag fisken med panko och serverade med en kall sås. Idag köpte jag riktigt billig sejfilé i min affär, stora tjocka filéer som passade till vilken festmåltid som helst
Det var ett lite annorlunda sätt att panera fisken på eftersom man skulle använda röda linser. Stek de panerade fiskfiléerna i smör och servera med risotton
Fru Mårtensson fick för sej att panera biffarna i panko innan dom stektes och det visade sej vara en väldigt bra idé, dom blev otroligt spröda och frasiga
Förra gången vi kockade till vars en bit så kände Anki sej lite "wild and crazy" och panerade filéerna, något som vi aldrig gjort för men som vi absolut kommer att göra igen
Vänd sillen i ströbrödet så andra sidan också blir panerad. Att para samman den ybersvenska sillen med Libanesisk ost är kanske ingen man i första taget tänker på, men fru M tyckte att det var en tanke väl värd att testa och det visade sej bli en smarrig sammanslagning
Ta upp filéerna utan att det rinner av för mycket marinad, panera i rågmjöl och stek i smör. Där ska den ligga nån dag och gona till sej för att sedan ätas med lite kokt ägg och en grov macka, mums
Låt fiskblocket vara halvfryst när du panerar, annars faller bitarna lätt isär. ) Nu är det bara så att jag vägrar köpa den sammanpressade, färdigpanerade varianten, tycker att fisk ska vara 100% fisk och inte 50%fisk och 50% ströbröd. 400 g torsk-eller sej fryst i block 2 dl ströbröd 1 uppvispat ägg 1/2 dl vetemjöl salt vitpeppar smör Gör såhär