100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi). 100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff, scampi) 200 g breda risnudlar som stått i blöt i förväg 1 st ägg 1 dl sweet chilisås 1 msk soja 1 tsk koloritsoja för färgens skull 1 msk socker 1 tsk pressad vitlök Grönsaker (vitkål, broccoli och böngroddar men man kan ha i annat efter smak) jordnötter matolja Chili, efter smak
Vill du hellre ha ex räkor eller biff i grytan går det bra. Jag äääälskar thaimat och det blir en hel del hämtmat i perioder när det är fullt upp med annat
Vegansk PadThai – Jävligt Gott Festivalkäk med Bråvallafestivalen. Först ut var hamburgaren jag lagade tillsammans med Burgerdudes, och nu kommer här ett recept som jag ta me tusan är ÄNNU mera peppad på
När kycklingen fått färg tillsätter du det vispade ägget under sakta omrörning. Igår var jag och ett antal matintresserade och matbloggare inbjudna till en Thaikväll med Santa Maria, och vi hade hur trevligt som helst
Vi beställde mat från thaikrogen runt hörnet och festade till det med vegetariska vårrullar, gryta med röd curry och thaibasilika och padthai med tofu (vill man göra egen padthai har jag ett grymt recept här)
Pad HimmapanWokad biff med blandade grönsaker, smaksatt med ostronsås och vitlök. Sedan var det så dags för matlagningen, vi blev uppdelade i tre team, vårt team som bestod av mig och Ulrika + Louise (från Loulas kök) och hennes man, fick göra två rätter, den ena rätten var Pad Himmapan och den andra Paneng Gai
Pad Himmapan Wokad biff med blandade grönsaker, smaksatt med ostronsås och vitlök. Kvällen började med lite mingel och välkomstdrink, sen stod Lisa Isaksson och Malin Brodén för presentationen av det thailändska köket genom ett bildspel