Häll på resterande citronolja före servering. Servera medvitlöksbrödet. Vitlöksbröd. Skala och skiva betorna så tunt det går, antingen genom att hyvla med osthyvel eller använda mandolin
Det här brödet gör alltid succé när man bjuder på det, brödkorgen brukar snabbt bli tom. Annars kan man förslagsvis ta fetaostmed spenat, oliver eller soltorkade tomater, lagrad ost och gröna oliver eller något annat man tycker om
Trevlig helg ni som läst detta, ikväll kör vi tomatsoppa medfetaost i och vitlöksbröd till det,. Igår gjorde jag en middagspizza som var väldans god, med potatis, squash, lök och tomater på
Rulla ut pizzadegen på bakplåtspappersklädd bakplåt. Gjorde en ny, spännande variant av ostfyllt vitlöksbröd (som ni hittar här)Den här gången blev det med italienska smaker
Kesoröra medfetaost och mango chutney. Mimosasallad med lite extra sting. Trä upp dem på spetten och grilla dem på utegrill eller i ugnen (225 grader är lagom) i ca 10-15 minuter (det räcker eftersom kasslern redan är rökt). 25 g fetaost (mosad)
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Ställ grytan i kall ugn och sätt ugnen på 225 grader i 2 timmar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället. 150 gr fetaost
Plockmat är bland det mest avslappnade sättet att avnjuta god mat på en fredag. Bygg små pinchos av vitlöksbröd, serranoskinka, soltorkad tomat och fetaost, eller tapenade med ruccola
färdig bechamelsås (finns på tetra eller koka egen). Servera gärna med blandad sallad och vitlöksbröd. Fräs lök i smör, tillsätt buljong och tomater, skölj ur burkarna med lite vatten
Det blev en räksallad jag gjorde igår och bjöd min kompis på. Räkor tycker jag är godast att äta som dom är, gärna med någon god dipp till och vitlöksbröd