Den som råkar vara på plats (ofast min syster enär hon bor där) får kallt räkna med att checka in en extra resväska fylld med julgott på flyget till Sverige, annars kommer resten av familjen giva den tomhänta på moppo
Det finns massor med olika recept på panettone, men jag hittade inget glutenfritt recept som jag riktigt trodde på, så jag gjorde helt enkelt min egen variant
Om du tycker att det behöver sötas mer - det beror på hur mycket sötma du får av bananen och apelsinen, så tillsätt lite kokossocker eller honung och blanda ner i smeten
Låt den stå i formen en stund innan den stjälps upp på galler att kallna. Blanda russin, suckat, apelsinskal och hackad mandel med 1 dl av mjölet och rör ner det i smeten. 1½ dl russin
Lägg nästan allt vetemjöl fullkorn och vetemjöl, socker, smulad jäst, salt, ägg, kardemumma, mandelspån, russin och tropical mix i degbunken till köksmaskinen med degkrokar monterade
Stjälp upp degen i en bunke och täck den med en plastpåse. Strössla pärlsocker på toppen på kakan. Slå äggulorna och vattnet med den första delen av sockret, luftigt över ett vattenbad
Forma degen till en rundel och lägg den på plåt klädd med bakplåtspapper. På många håll i världen är panettone-kakan ett måste till jul, särskilt i Italien och Latinamerika
Här har jag bakat brödet med jäst men funderar på att testa snart en variant med bakpulver. Brödet ska påminna och symbolisera det inlindade jesusbarnet
Tänk bara på att dela mängden med hälften. Julkakorna är slut, tiden för att baka lite mer begränsad men en liten mördegskaka tar inte så lång tid och fördelar man ingredienserna lika i två bunkar och smaksätter på olika vis så vips har man två kakor
Hade slut på bullformar så det fick bli silikonformar istället. i russin. För att komma i lite stämning inför julen så blev det saffransbak i dag - både lussekatter och bullar med mandelmassa i