Som jag lovade tidigare så kommer jag ikväll bjuda på det absolut bästa receptet påmacarons, ett franskt litet bakverk som är ljuvligt gott och absolut inte behöver vara svårt
Det är på allvar nästan så att man dör lite när man äter dem. Om den franska och den amerikanska konditorikonsten skulle förälska sig sådär alldeles handlöst i varandra skulle de här kakorna utan tvekan vara deras oäkta kärleksbarn
Låt svalna på galler. Jag måste erkänna att jag varit lite skeptisk till det franska lilla bakverket, kanske rent av för att jag inte hittat det perfekta receptet
Franska munkar på Brödpassion. Idag är det en slö söndag på Kakbloggen, igår tipsade vi om en grymt god morotskaka och idag blir det lite härliga lästips inom kakvärlden
Fares beskriver i inledningsavsnittet av boken att anledningen till att just franska bakverk är favoriter är att Libanon var en fransk koloni under lång tid, vilket har påverkat Libanons konditortraditioner i fransk riktning
Jag har lovat er recept på french macarons länge men det har dröjt eftersom att jag verkligen vill göra det till en gedigen tutorial så att inget går fel när ni bakar den känsliga franska småkakan
Man har på bloggar runtom läst om den ena frustrerade historien efter den andra om spruckna, ihåliga och ojämna (någon skrev att det såg ut som om hennes macarons hade någon grav form av acne) kakor
För när man har sett Eiffeltornet och Versailles, flåsat sig trappan upp till Sacré-Cœur några gånger och tagit minst ett par heldagar till att traska runt på Louvren kan man med gott samvete plocka russinen ur den franska kakan och bara ägna sig åt allt det där andra, som gör staden så himla fin
"Franska veckor" = baguetter, macarons, poesikvällar, café au lait, basker på personalen, "Disco veckor" Strössel på kakorna, Beegees i högtalarna, diskokula i taket
I varje kvarter finns så kallade pâtisseries, bageri på svenska. Och man vet aldrig vem man kan få se i vimlet bland kända franska bloggare och modemänniskor