Dillkött 1,5-2 kg lammbog, eller annat bra kokekött som högrev eller bringa från nöt eller älg. Dillkött 1,5-2 kg lammbog, eller annat bra kokekött som högrev eller bringa från nöt eller älg
600 g högrev eller bringa av nöt. 600 g högrev eller bringa av nöt 10 vitpepparkorn 3 kryddpepparkorn 1 lagerblad 1 tsk salt 2 gula lökar 1 morot 1 palsternacka 1 bit rotselleri (20 g) persiljestjälkar
4 800 g högrev eller bringa av nöt 1 gul lök 2 morötter 10 vitpepparkorn 2 lagerblad 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 4 dl buljong från köttkoket 2 1/2 msk färskriven pepparrot salt vitpeppar Persiljeslungade rotfrukter 2 morötter 2 palsternackor 200 g kålrot 8 potatisar (6 st motsvarar ca 600 g) 1 msk smör 1 kruka persilja Till servering äppelmos riven pepparrot Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
600-800 g viltkött bogstek, bringa, ytterlår Eventuellt kan du byta ut ca 120 g mot av köttet nöttalg, dvs fettet från nöt (kan beställas I köttdisken)
Jag föredrar en bra bit nöt, men även kyckling som jag tycker blir otroligt bra på grillen. Det kan även vara kul att tänka utanför boxen och tex göra lite pastrami på tex bringa, som passar utmärkt på julbordet
ris eller annat gryn, jag hade svart quinoamango chutneyyoghurtcashewnötter, rostade i torr pannaFräs i en gryta lök, vitlök och äpple i oljan tillsammans med curry