Det är mycket det. Äta hel frukt och inte konserverad (och sötad) eller drickafruktjuicer. Ny forskningvisar också tydligt sambandet mellan sockerkonsumtion och ökad risk för hjärt- och kärlsjukdom
Jag är kock och min sambo utbildarsigtill kostvetare, och om vi som kan så mycket om mat tycker att det är svårt att laga bra mat, hur svårt måste det inte vara om man har en annan bakgrund
Det liggermycketsanningi dessa rader och allt detta innehöll lördagen, middag med gott vin, efterrätt med mer vin och allt detta i sällskap med minälskling (hmm det där blev lite väl sötsliskigtinser jag)
Men måste ge det en ärlig chans iaf och måste lära mig äta mycket bättre än vad jag hittills gjort. Det betyder att ingetonödigtsocker ska ätas eller drickas,
Frukt är mycket mer än bara fruktsocker, glöm inte bort alla vitaminer, mineraler, fibrer etc. Givetvis gäller det att lära känna sin kropp och veta hur mycket sötma från frukt kan jag klara av utan att det till exempel triggar sötsug eller ger andra oönskade symtom
Ett krokigtlillfinger som alltid kommer vara en påminnelse hur mycket jag spårar när jag dricker. Jag väljer socker alla dagar i veckan framför alkohol, men alkohol är ingenting som jag kan hantera
Jag ska inte reflektera över detta så mycket mer idag, men jag tänkte att jag skulle kontra med några olika frukostar som jag anser vara bra alternativ