Musslor med vitlök och rökt paprika recept

Musslor med vitlök och rökt paprika

Det här är en spanskinspirerad variant av musslormedröktpaprikaochvitlök. Jag gjorde det här på blåmusslor men det skulle nog bli lika minst lika bra med till exempel hjärtmusslor
Paella med musslor och räkor

Paella med musslor och räkor

Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulveroch saffran. Täck med lock eller aluminiumfolie och låt musslorna öppna sig
Paella med lax och musslor

Paella med lax och musslor

Hacka den gula löken och pressa vitlöken. Tips Röktpaprikapulver finns till exempel hos Santa Maria. Rör ner saffran, paprikapulver, chiliflakes och avorioris
Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Dillpesto30 g solroskärnor, skalade och rostade 3 dl dill, lätt packad, grovskuren 2 klyftor vitlök 1 dl olivolja 1 dl rapsolja 2 dl lagrad Minimunk (eller annan vällagrad hårdost) 2 msk vit balsamvinäger 2 msk honung. 1Musselbuljong1 kg blåmusslor 2 schalottenlökar, skivade 2 klyftor vitlök, skivade 5 cl olivolja 1 fänkål, i strimlor 2 dl vitt vin 2 dl fiskbuljong. 1Fiskgryta1 kg kantareller 100 g rökt fläsk 2 schalottenlökar 1 fänkål 2 knipplökar 1 gul paprika (eller röd paprika) 2 klyftor vitlök 1 förp tomat, grovkrossade 4 dl musselfond 1 tsk thaicurrypulver 200 g vit fisk (t ex torsk i 2x2cm tärningar) 200 g röd fisk, 2x2cm tärningar (t ex lax) 200 g färska räkor, skalade 1 kg kokta musslor i skal (från buljongen) 8 färskpotatisar, kokta 1 msk fiskfond 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 1 dl vitt vin 1 kg kokta kräftor i skal 1 knippe krondill salt
Klimatsmart mat och dryck

Klimatsmart mat och dryck

MusselgrytaKlimatsmarta musslor som är som allra godast just nu på vårvintern. Häll på citron, olja smaksatt med den pressade vitlöken
Fredagsmys med tapas

Fredagsmys med tapas

Vi hade även lite färska räkor ett par pilgrimsmusslor stekta i chiliolja, röktamussloroch så gjorde jag en halv sats aioli
Paella

Paella

Täck med lock eller aluminiumfolie och låt musslorna öppna sig. Skrubba musslornaoch släng de som inte stänger sig eller är trasiga
Tapas

Tapas

) Denna gången blev det musslor som vi toppade med en god och smakrik tomatröra, musslorna åt vi kalla och det går faktiskt hur bra som helst det med
Hjärtmusslor i vitvinssås

Hjärtmusslor i vitvinssås

Servera musslorna direkt med ett gott bröd och toppa gärna med färsk persilja. Smaka av såsen med salt och peppar

Min alla helgons dag

Det går inte att ha med sig något vanligt snacks till badflotten för det blir för mjukt, så vi mumsade på lite annat så som oliver, fetaost, ölkorvar ochröktamusslor
Intervju med Mr Ghee

Intervju med Mr Ghee

Med argentinska Rödräkor, hummer, grön musslor, spansk saffran, bläckfisk, ärtor, röktpaprika , ancho chili
Franskt i bistron

Franskt i bistron

Lägg upp musslorna tillsammans med spadet i skålar och strö över persilja. Till förrätt ville jag bjuda på musslor, men inte vinkokta som vi brukar äta utan en variant som egentligen görs med äppelcider
Dagens recept: Sommarrisotto

Dagens recept: Sommarrisotto

Lätt, vacker och praktisk är denna litet annorlunda risotto medrökt korv ochmusslor bland ingredienserna

Skaldjurspaella med yoghurtsås

Lägg på musslor, havskräftor, kungsräkor och ärtor. Lägg i vitlök, röktpaprikapulveroch riset. Blanda ihop yoghurten med hälften av vitlöken
Pasta i paket

Pasta i paket

Men så plötsligt lyckas man jag med både det ena och det andra. Toppen med en rätt som gästerna inget märker av, utan plötsligt bara får serverad