Farmor kallade dem hälsomuffins för vetegroddar var en ny ingrediens för henne. jag vispar ihop ägg och socker, tillsätter mjöl med bakpulver, mjölk och sist vetegroddar och smör
Blanda mjöl, havregryn, vetegroddar, bakpulver, kanel och salt i en stor skål. Fördela smeten i fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de ska fyllas till ungefär två tredjedelar)
Sikta ner mjöl, bakpulver, salt och resten kryddpeppar i en stor skål och rör ner vetegroddarna. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med lite solrosolja eller ställ 12 pappersformar i dem. Fördela smeten i de 12 fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de ska fyllas till cirka två tredjedelar). Grädda muffinsen i 190° varm ugn i 25 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. 40 g vetegroddar
Ersätt mjöl och vetegroddar med glutenfria alternativ t ex havremjöl samt boveteflingor. Jag hade krossade tomater över sedan en tidigare måltid så jag tänkte att det kunde vara gott med någon form av muffins/scones med det