Stek den tillsammans med köttfärsen och tillsätt den andra ingredienserna till köttfärsåsen. Till lunch gav jag mig i kast att laga en äkta grekisk Moussaka, som jag läste om i Alexandra Pascalidous kokbok
Låt er inte avskräckas av att det är många ingredienser och arbetsmoment för att laga moussakan, för den är så god att det verkligen är väl värt besväret
Ingredienser. Den påminner lite om moussaka tyckte jag eftersom jag hade i lite kanel i köttfärsen. När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god
Ingredienser. Moussaka som härstammar från det grekiska köket är faktiskt mycket enkelt att göra. Moussaka passar utmärkt med lchf bröd eller zucchinipasta
Lägg över köttfärsblandningen i en gryta och lägg i resterande ingredienser. Förra året var vi på Rhodos i Grekland, och min absoluta favvo rätt därifrån är moussaka
IngredienserMoussaka. Så här lagar du LCHF Moussaka. IngredienserMoussaka. Moussaka är fantastiskt gott att värma igen, då smakerna nu kommer fram på ett helt annat sätt, därför kan du göra den iförväg och värma den i ugnen i ca
Tillsätt det övriga ingredienserna (salt och peppar efter smak) ochlåt sjuda i ca tio minuter. 3 mellanstora auberginer(ca 600-800 g)saltolivolja till stekningFärssås 2 röda lökar3 vitlöksklyftor300 g soja- ellerquornfärs400 g krossade tomater1½dl vatten1 msk tomatpuré1 krm kanel1 krm muskotnötsalt och pepparBéchamelsås60 g smör1 dl vetemjöl5 dl mjölk2 ägg salt och peppar½ dl parmesan1