Moussaka ingredienser recept

Klassisk moussaka

Klassisk moussaka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Moussaka 2 st aubergine 0,5 tsk salt 2 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 500 gram köttfärs 2 krm kanel 0,5 tsk chiliflakes 0,5 tsk torkad oregano 2 tsk balsamvinäger 390 gram krossade tomater 1 dl vatten 3 msk tomatpuré 2 msk köttbuljong 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja Ostsås 2 msk Mat & Bak smör 2 msk vetemjöl 3 dl standardmjölk 1 st ägg 100 gram riven ost 1 krm salt 1 krm svartpeppar 50 gram riven ost Sallad 30 gram salladsmix 0,5 st gurka 125 gram körsbärstomater 1 msk olivolja 1 tsk röd balsamvinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Moussaka

Moussaka

När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna.  Servera moussakan med en grönsallad
Grekisk Moussaka!

Grekisk Moussaka!

Stek den tillsammans med köttfärsen och tillsätt den andra ingredienserna till köttfärsåsen.  Till lunch gav jag mig i kast att laga en äkta grekisk Moussaka, som jag läste om i Alexandra Pascalidous kokbok
Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka

Låt er inte avskräckas av att det är många ingredienser och arbetsmoment för att laga moussakan, för den är så god att det verkligen är väl värt besväret
Moussaka på mitt vis

Moussaka på mitt vis

Ingredienser. Den påminner lite om moussaka tyckte jag eftersom jag hade i lite kanel i köttfärsen. När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god

LCHF moussaka

Ingredienser. Moussaka som härstammar från det grekiska köket är faktiskt mycket enkelt att göra. Moussaka passar utmärkt med lchf bröd eller zucchinipasta
Libanesisk moussaka

Libanesisk moussaka

Ingredienser. En libanesisk moussaka. Denna måste ni göra. Den är urgod. Väldigt enkel att göra. Tar inte lång tid och är vegetarisk
Moussaka

Moussaka

Fräs köttfärsen, tillsätt de andra ingredienserna och låt såsen puttra tills den tjocknar. Skiva auberginerna och stek dem i olja/smör
Grekisk Moussaka

Grekisk Moussaka

Lägg över köttfärsblandningen i en gryta och lägg i resterande ingredienser. Förra året var vi på Rhodos i Grekland, och min absoluta favvo rätt därifrån är moussaka
Moussaka

Moussaka

IngredienserMoussaka. Så här lagar du LCHF Moussaka. IngredienserMoussaka. Moussaka är fantastiskt gott att värma igen, då smakerna nu kommer fram på ett helt annat sätt, därför kan du göra den iförväg och värma den i ugnen i ca
Moussaka

Moussaka

Tillsätt de övriga ingredienserna till köttfärssåsen och låt det hela småputtra i ca 10 minuter. Grädda moussakan i ugnen i cirka 40 minuter
Moussaka – klassiskt recept

Moussaka – klassiskt recept

Tillsätt de övriga ingredienserna till köttfärssåsen och låt det hela småputtra i ca 10 minuter. Grädda moussakan i ugnen i cirka 40 minuter
Vegetarisk Moussaka

Vegetarisk Moussaka

Tillsätt det övriga ingredienserna (salt och peppar efter smak) ochlåt sjuda i ca tio minuter. 3 mellanstora auberginer(ca 600-800 g)saltolivolja till stekningFärssås 2 röda lökar3 vitlöksklyftor300 g soja- ellerquornfärs400 g krossade tomater1½dl vatten1 msk tomatpuré1 krm kanel1 krm muskotnötsalt och pepparBéchamelsås60 g smör1 dl vetemjöl5 dl mjölk2 ägg salt och peppar½ dl parmesan1