På morgon tar du ut degen från kyl och häller upp degen på mjölat bakbord. I går kväll la ja en deg och i dag gräddade ja frallorna och så åt vi dessa nybakade bröden till frukost,riktigt goda och är faktiskt en av mina favoriter,självklart är det durum i,mitt favorit mjöl
Jag gillar att äta nygräddat bröd på morgone, känns lite som en lyxfrukost då och dessa frallor är så otroligt lätta att göra och allt arbete görs kvällen innan, bara att grädda på morgonen
Dessa moment måste såklart göras men det sker kvällen innan, bullarna jäser sedan i kylen över natten och på morgonen stoppas plåten direkt in i den varma ugnen
Morgon. Kalljäst bröd - en kär favorit. Denna gång valde jag att dubbla receptet så att jag fick ut ungefär 16 stycken brödbullar istället för 8 stycken - gott bröd äts ju upp snabbare än man hinner blinka, och det är ju tråkigt att mötas av ett brödtomt både skafferi och frysbox
Om man inte v i l l avvara en frasig nybakad fralla till morgonteet, därför att man blir - just det- lycklig av att sätta tänderna i det pösiga innanmätet, belagt med en hemgjord pommeransmarmelad och en tolvmånaders lagrad herrgård
På morgonen stjälper man upp degen på en mjölad yta och delar den i lagom stora bitar. 111 dl (660 g) Kungsörnen KärnvetemjölKolla gärna in Matgeeks video när han bakar nattjästa frallor för att få bakninginstruktioner steg för steg. Grädda i 250 grader tills frallorna fått ordentligt med färg
Vi bor ju granne med bageriet så att baka frallor till frukost känns egentligen lite överkurs, men på fars dag överraskade vi med sovmorgon för världens bästa pappa och lyxen att få vakna till den där härliga doften av nybakat bröd
Morgon. Kväll. 4 dl vatten knappt 37 grader12 g jäst1,5 tsk salt1 msk flytande honung3 dl rågmjöl4,5 dl vetemjölRör ut jästen i vattnet och blanda ner övriga ingredienser